'15 Temmuz gecesi Cidde'de bütünleştik'

Türkiye'nin Cidde Başkonsolusu Fikret Özer, yazarımız Yakup Köse'ye açıklamalarda bulundu. Özer, 15 Temmuz gecesi Cidde'de yaşananları anlattı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Eylül 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'15 Temmuz gecesi Cidde'de bütünleştik'

Türkiye'nin Cidde Başkonsolusu Fikret Özer, hac için kutsal topraklarda bulunan Türk gazetecileri konsoloslukta misafir etti. 70 bine yakın Türk vatandaşının bulunduğu Suudi Arabistan'da 6 Türk okulunun açıldığını ve bu sayının artacağını bildiren Fikret Özer, yerel halkın Türkçe kurslarına büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

SABAHA KADAR AYAKTA

FETÖ üzerinden dış güçlerin Anadolu'yu işgale yeltendiği 15 Temmuz gecesiyle ilgili olarak da Cidde'de yaşadıklarını anlatan Özer, "Sizler gibi bizler de burada ayaktaydık. Barbarların ülkemize karşı girişmiş oldukları bu vahşice saldırı bizi de burada teröristlere karşı bütünleştirdi. O gece telefonlarımız hiç susmadı. Whatsaap'dan destek mesajları yağdı" diye konuştu. Bşkonsolos Özer, darbe girişiminin üzerinden iki aya yakın bir zamanın geçmesine rağmen hala Suudi halkının ve dünyanın çeşitli yerlerinden kutsal topraklara gelen Müslümanların konsolosluğa destek ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.

YAKUP KÖSE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber