?SHÇEK'dan çocuk kaçırılıyor'

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri bazı suç örgütlerinin, Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan çocuk kaçırdığını ileri sürdü.

Okullardaki şiddeti araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonu'na bilgi veren kurum yetkilileri, suç örgütlerinin suça karıştığı için kuruma gönderilen bazı çocukların peşini bırakmadığını, onları ya zorla ya da ikna ederek yeniden suç dünyasına soktuklarını belirtti.

Çocuklarda ve gençlerdeki şiddet eğilimini araştıran Meclis Komisyonu bu kez Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkililerini dinledi.

Yetkililer, kuruma bağlı yurtlarda yaşananlar konusunda çarpıcı bilgiler sundu.

Yurtlarda bulunan 14 bin çocuğun 600'ü mahkemenin aldığı tedbir kararı ile gelen ?çocuk suçlular?. Ancak fuhuş, gasp, kapkaç, şiddet gibi suçlara karışan bu çocuklar ya kendileri ya da belli suç örgütleri aracılığı ile yurtlardan kaçıyor.

Komisyona verilen bilgilere göre, kurum bu olayların önüne geçmek için suçların yoğun olarak görüldüğü İstanbul, İzmir, Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep'de yeniden yapılanmaya gitti.

?Çocuk suçlular? rehabilitasyon süresince diğer çocuklardan ayrılacak, yurtlar yarı kapalı hale getirilecek.

Yetkililer, çocuğunu dilencilik amacıyla kullanan aileden velayetin mutlaka alınması gerektiğine de dikkat çekti.

Toplantıda, bürokratik işlemlerin fazlalığı da şikayet konusu oldu. Kurumlararası yazışmalar nedeniyle tecavüze uğrayan bir erkek çocuğun ancak 9 gün sonra koruma altına alınabildiğine dikkat çekildi.

Komisyon toplantısında, Tunceli'de Yatılı Bölge Okulu'nda yaşanan tecavüz olayı da değerlendirildi.

Komisyon, 3 milletvelinin bayram sonrası bölgeye giderek araştırma yapmakla görevlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber