Elazığ'da gözaltına alınan zanlılardan 15'i tutuklandı

Elazığ merkezli 8 ilde, örgütün "kadın yapılanmasına" yönelik olarak düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 15'i tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2016 21:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Elazığ'da gözaltına alınan zanlılardan 15'i tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Elazığ merkezli 8 ilde, örgütün "kadın yapılanmasına" yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 15'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 5 Eylül'de Elazığ merkezli 8 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 19'u, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Operasyonun devamında gözaltına alınan 10 kişinin daha adliyeye çıkarılmasıyla bu sayı 29'a yükseldi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklandı, 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün "kadın yapılanması" içinde yer alan ve aralarında, "bölge sorumlusu", "ev ablası", "büyük bölge talebe sorumlusu", "yurt sorumlusu", "mütevelli heyeti üyesi", "imam", "cemaat içi evlilik işlerini düzenleyenler" ile bu yapılanmaya finansman sağlayan kişilerin de bulunduğu 33 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Haklarında gözaltı kararı verilen bu 33 şüphelinin yakalanması amacıyla, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinasyonunda Elazığ, Kayseri, Mersin, Osmaniye, Bingöl, Manisa, Gaziantep ve Malatya'da belirlenen adreslere operasyon düzenlenmiş, 31 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 2'si aynı gün çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber