Bakan yatırımcının önüne turkuaz halı serdi

Kütahya Seramik'in Onursal Başkanı Nafi Güral'ın '15 Temmuz gecesi karar verdik' dediği 150 milyon liralık seramik fabrikasının temeli törenle atıldı. Bakan Eroğlu da törende Güral Ailesi'nin önüne turkuaz halıyı serdi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Eylül 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan yatırımcının önüne turkuaz halı serdi

Yatırımların gecikmesine sebep olan bürokrasiyi bitirmek için hükümetin aldığı 'İş dünyasının önüne turkuaz halı serme' kararları sayesinde hızlıca temeli atılan NG Kütahya Seramik'in 150 milyon TL'lik '15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası' isimli tesisinin temel atma töreninde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yatırımcının önüne turkuaz halı serdi. "Bu tesiste 350 insanımıza istihdam sağlanacak. NG Grubun diğer işletmeleri ile birlikte yaklaşık 4 bin 500 kişiye iş sağlanıyor olacak. Türkiye bu çalışan, üreten insanların omuzlarında yükselecek" diyen Bakan Eroğlu, yatırımcıya her türlü kolaylığı göstereceklerini belirterek, "Hükümet olarak 'İş adamlarının önüne turkuaz halıyı sereceğiz' dedik, buraya bu halıyı sermeye geldik" ifadesini kullandı. Eroğlu, konuşması sonrasında Güral Ailesi'ni kürsüye davet ederken turkuaz halıyı platform alanına elleriyle serdi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMASIN DİYE...

15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası yatırımının kararını 15 Temmuz darbe gecesi aldığını ifade eden Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve NG Kütahya Seramik Onursal Başkanı Nafi Güral "Eğer o gece hain planları başarıya ulaşmış olsaydı tüm o parçalar birbirine düşecek ve Türkiye yok olma noktasına gelecekti. O gece iş ortaklarıma endişelenmemeleri gerektiğini, her şeyin yoluna gireceğini yazdım ve frene basmayın, eğer frene basarsanız sizi geçerler diye yazdım. Her şeyin güzel olacağına inancımızın bir ifadesi olarak yatırım kararı aldık ve bir fabrika yapacağız dedik, öyle de yaptık" dedi. Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral da "15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ülkemizin her yanında can pahası bir direniş gösterenler unutulmasın diye, yeni üretim tesisimize '15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası' adını verdik" diye konuştu. Güral, Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım teşvik paketini incelediklerini belirterek "Çok önemli bir adım, ne yatırım yapabiliriz diye düşünüyoruz" dedi.

İŞ DÜNYASINDAN ŞEHİT VE GAZİLERE 54 MİLYON LİRATOPLANDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Seramik Fabrikası'nın Türkiye'yi tarihten silmek isteyenlere en güçlü yanıt olduğunu söyledi. Darbe girişimi gecesi darbeye ilk karşı çıkan sivil toplum kuruluşunun TOBB olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının başlattığı şehit aileleri ve gazilere yardım kampanyada şimdiye kadar 54 milyon lira toplandığını ifade etti. Temeli atılan tesis 44 bin m2 kapalı alana ve yılda 7.5 milyon m2 üretim kapasitesine sahip olacak. 350 kişinin istihdam edileceği ve 10 ay içinde tamamlanacak NG Kütahya Seramik Fabrikası'nda 120x120 ebatında seramikler üretilecek.

ERDİNÇ AKKOYUNLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber