Teziç'ten Aras'a 2 yıldır randevu yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

A.Ü. Rektörü Prof. Aras, YÖK Başkanı Prof. Teziç'ten "eczane yolsuzluğu"nu açıklamak için iki yıldır randevu talep ettiğini, ancak yanıt alamadığını söyledi

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden en çok oy alan Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nu yeniden dekan olarak atamamasıyla başlayan tartışma büyüyor. A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'ten "eczane yolsuzluğu" ile ilgili randevu talebine yaklaşık 2 yıldır yanıt alamadığını söyledi.

Ankara Tabip Odası, dün bir basın toplantısı düzenleyerek YÖK'ün kararının "demokratik teamüllerin hiçe sayılması" anlamına geldiğini bildirdi. Açıklamayı, Çorapçıoğlu, YÖK'ün dekanlığa atadığı ancak göreve başlamadan istifa eden Prof. Dr. Erol Özdiler ile Aras'ın dekanlığa vekâleten atadığı Prof. Dr. Mehmet Gürel de izledi.

Odanın yönetim kurulu üyesi Hamit Boztaş, YÖK'ün öğretim üyelerince dekan seçilmesini bile engellediğini ve kararında hükümetin etkisi olup olmadığını merak ettiklerini vurgulayarak, "Eğer meslektaşımızın atanmama gerekçesi sağlıkta ve üniversite sistemindeki yıkım çabalarına karşı duruşuysa, bunu kınıyoruz" dedi.

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Altan Ayaz, "Umut ediyoruz ki kararın nedeni, Çorapçıoğlu'nun Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ne ilişkin eleştirileri ya da YÖK Genel Sekreteri'nin eşine ait eczanedeki yolsuzluk olayının Ankara Üniversitesi tarafından ortaya çıkarılması değildir" diye konuştu.

"Teziç görüşseydi..."

Tıp fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, açıklamalara alkışlarla destek verdi. Aras, 'YÖK Genel Sekreteri Turgut Kılıç'ın eşi Sema Kılıç'a ait eczane tarafından A.Ü.'nün zarara uğratılması' konusunu izah etmek üzere Teziç'ten randevu talep ettiğini belirterek, "Talebimize 2 yıldır yanıt alamıyoruz. Bizimle bu olayı görüşseydi bugünkü noktaya gelinmeyebilirdi" diye konuştu.

Aras'ın, hukuken YÖK'ten onay alınması gerekmediği için Çorapçıoğlu'nu rektör yardımcısı olarak görevlendirmeyi planladığı öğrenildi.

Kalp Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak gelişmeleri izlediğini belirten Çorapçıoğlu, "Sayın Aras'ın beni taltif etmek için düşünebileceği herhangi bir görevi şu an için değerlendirmem mümkün değil. Zamana ihtiyacım var. YÖK'ün teamüllere uymayan, temelsiz kararının hiçbir hukuk devletinde yaşanmaması gerekir" dedi.

Bu arada Çorapçıoğlu'nun bugün YÖK'e dava açacağı öğrenildi.

YÖK Başkanı Prof. Teziç'se Milliyet'in sorularını "Cevaplamayacağım" diyerek yanıtsız bıraktı.

YÖK: Hukuksuz bir durum yok

YÖK Genel Kurulu üyesi, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen, "oylamadan önce Çorapçıoğlu aleyhinde üyelere yönelik bir konuşma yaptığı" iddiasına, "Bunlar Sayın Çorapçıoğlu'ndan çıkıyor olabilir. Yapsam 'yaptım' derim. Oylama gizli ve üyelerin vicdanına göre yapıldı. Aras ile Teziç arasındaki anlaşmazlıktan dolayı olduğu söyleniyor. İlgisi yok" karşılığını verdi.

Aras'ın "fakültede yapılan seçime ve adayların aldığı oylara" yazısında yer vermediğini belirten YÖK Üyesi Halis Ayhan, "Hukuksuz bir durum yok. Rektör kimin ne kadar oy aldığını gönderseydi bile sonuç değişmezdi" diye konuştu.

Aras, "Hiçbir zaman seçim sonucu bildirmiyoruz. Adayların aldığı oylar gönderilmez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber