'FETÖ'nün siyasi uzantılarının ortaya çıkarılması gerek'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: - "FETÖ'nün siyasi uzantılarının kim olduğunun net bir şekilde ortaya konması gerek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2016 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ'nün siyasi uzantılarının ortaya çıkarılması gerek'

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "İster adına 'FETÖ', ister 'PKK', ister 'DAİŞ' deyin, kimden, nereden gelirse gelsin, cumhuriyetimizi ortadan kaldırmak isteyen her türlü terörizme karşı hepimizin birlik beraberlik içinde olması gerek." dedi.

Sındır, Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, Kadın Kolları MYK Üyesi Zehra Eriç ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik'ten oluşan heyet ile Kurban Bayramı dolayısıyla CHP'yi ziyaret eden siyasi parti temsilcilerini kabul etti.

Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan başkanlığındaki MHP heyeti, CHP'yi ziyaret ederek, tüm CHP ailesinin ve Türk milletinin Kurban Bayramı'nı kutladıklarını belirtti.

Ayhan, ülkenin bir travma yaşadığını herkesin kabul ettiğini vurgulayarak, ülkenin birliği açısından bu travmanın en kısa sürede atlatılması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin terörü meydana getiren hem FETÖ hem de PKK belasından kurtulması gerektiğini anlatan Ayhan, devlet kurumlarındaki "Temizlik" sırasında ise yeni travmaların yaşanmasına imkan verilmemesini istedi.

FETÖ'nün siyasi uzantılarının kim olduğunun net bir şekilde ortaya konması gerektiğine işaret eden Ayhan, bu yapılmadan terörle mücadelede başarı sağlanamayacağını öne sürdü.

Terör örgütüne destek veren belediyelere görevlendirme yapılmasına destek veren Ayhan, bu belediyelere bugüne kadar göz yumanların da araştırılmasını talep etti.

- "Terör kimden gelirse gelsin karşıyız"

CHP'li Sındır, 15 Temmuz gecesi darbeye siyaset üstü bir anlayışla herkesin karşı çıktığını anımsatarak, "Bir bayram yaşıyorsak, bunu bu birlikteliğimiz sayesinde yaşıyoruz." dedi.

Sındır, "İster adına 'FETÖ', ister 'PKK', ister 'DAİŞ' deyin kimden nereden gelirse gelsin, Cumhuriyetimizi ortadan kaldırmak isteyen her türlü terörizme karşı hepimizin birlik beraberlik içinde olması gerek." ifadesini kullandı.

15 Temmuz'dan herkesin ders çıkarması gerektiğini vurgulayan Sındır, soruşturma kapsamında, "Sivil darbenin" de kabul edilemeyeceğini kaydetti.

- DP ve Saadet Partisi de ziyaret etti

CHP'nin son ziyaretçileri ise Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz başkanlığındaki DP heyeti CHP'yi ziyaret ederek Kurban Bayramını kutladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek başkanlığındaki heyet de CHP'yi ziyaret etti. DP ve Saadet Partisi'nin ziyaretlerinde de FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

- Örgütle bayramlaşma

CHP'de siyasi partiler arası bayramlaşmanın ardından, örgütle bayramlaşma programı düzenlendi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet, siyasi partilerle gerçekleştirdiği bayramlaşmanın ardından, genel merkezin zemin katında toplanan partililerle bir araya geldi.

Partililerle tek tek tokalaşıp, bayramlarını kutlayan Sındır, "Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılardan kurtulması, bayramların daha mutlu kutlanması" temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber