Bize böyle vali lazım

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim gönüllüsü olarak, görev yaptığı yerlere büyük hizmetler götüren Sakarya Valisi Okutan, son olarak kendisine verilen 100 bin dolar ödülü de eğitime aktardı.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, 44 yaşında genç bir bürokrat. Öğretmen lisesinden sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitiren Okutan, soyismine uygun şekilde büyüttüğü hayallerini ve ideallerini bir bir gerçekleştiriyor. Sakarya'da 1.5 yıl önce yüzde 8 olan "okul öncesi okullaşma" oranı, bugün 54.5. Bu oranla Türkiye 1'incisi olan ildeki bu değişimin mimarı ise Siirt Valisi'yken yüzde 4 olan "okul öncesi okullaşma" oranını 2004 yılında yüzde 64'e çıkartan Nuri Okutan. Eğitime yaptığı katkılardan sonra Vehbi Koç Özel Ödülü'ne layık görülen Okutan, yine örnek bir davranış sergiledi ve ödül olarak kendisine verilen 100 bin doları, tek kuruşuna dokunmadan eğitim harcamaları için bağışladı.

'KENDİ İMKANLARIMI DA AKTARIRIM'

Okutan, kararını şöyle anlattı: "Paranın bir kısmı ile okul öncesine yönelik oyuncak kütüphanesi yapacaktım. Bir kısmı ile çocuklarımı yurt dışında okutacaktım, bir kısmı ile de burs verecektim. Ama sonra planlar değişti. Annem vefat etti. Paramı eğitime harcamamı isterdi. Bu vasiyet üzerine, ben de onun adına bir anaokulu yaptırmaya karar verdim. Yetmezse kendi imkanlarımı aktaracağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber