Vali Güler'den akademisyenlere tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, son günlerde bazı akademisyenlerin medyada yer alan İstanbul'da olası depremle ilgili çelişkili açıklamalarına tepki gösterdi. "Herşeyi güllük gülistanlık gibi göstermenin de doğru olmadığını" anlatan Güler, sansasyonel haberlerle insanların paniğe sokulmaması gerektiğini vurguladı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, vaillikte "İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık" Projesi (İSMEMP) kapsamında düzenlenen protokol töreni sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Güler, toplantıda basın mensuplarının İstanbul'un göç sorunu, kurban bayramı ve deprem hazırlıkları konusundaki sorularını yanıtladı.

Son dönemde, basın kuruluşlarında "bazı akademisyenlerin deprem konusunda birbirleri ile çelişen açıklamalar yaptığı" yönündeki soruyu cevaplayan Güler, bu konuda bilim adamlarının gerçekleri söyleme eğiliminde olması gerektiğini, sansasyonel açıklamaların da doğru olmadığını kaydetti.. Güler, "Bu konudaki yetkili kurum Ulusal Deprem Konseyi'dir. Ama tabi bilim adamlarının çeşitli konularda görüşlerini söylemeleri doğaldır. İnsanları sansasyonel haberlerle paniğe sokmayacak şekilde davranmak gerekiyor. Ama her şey güllük gülistanlık da göstermek gerekmez. Ben şunu söylüyorum; 'Deprem İstanbul için muhtemel bir tehlikedir ve büyük bir deprem İstanbul'a çok büyük zararlar verir.' İstanbul Türkiye için büyük bir hazinedir. Bu kentin depreme mutlaka hazırlıklı olması gerekir'"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber