Vali, Devlete 2 milyon YTL kazandırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova, başarılı yönetimi sayesinde, devletten sürekli para alan değil para kazandıran bir il haline geldi.

Yalova'ya 2006 yılı başında devlete bildirilen 87 projelendirilmiş yatırım için toplam 9 milyon 876 bin YTL'lik kaynak gönderildi. Ancak Vali Yusuf Erbay, diğer illerde uygulanan sistemin tam aksine projelerin yapımı için tüm esnaflarla doğrudan alım adı altında pazarlık yaparak, maliyetleri yüzde 50 oranında aşağı çekti. Böylece proje maliyetlerini büyük oranda azaltmayı başaran Vali Erbay, 87 proje yerine toplam 119 projeyi hayata geçirdi. 87 proje için gönderilen parayla, 119 proje tamamlandı. Vali Erbay, 119 projeyi 7 milyon 947 bin YTL'ye mal etti. Böylece devleti 2 milyon YTL ve 32 tamamlanmış proje kara geçirdi.

Daha birçok projeyi hayata geçireceklerini, ancak önlerine mevzuatların çıktığını belirten Yalova Valisi Yusuf Erbay, "2006 yılı çalışmaları kapsamında 87 proje için Yalova'ya 9 milyon 876 bin YTL ödenek çıkartıldı. 87 proje için gönderilen ödenekle 119 önemli projeyi hayata geçirdik. Üstelik proje sayısını arttırmamıza rağmen tüm bu çalışmaları 7 milyon 947 bin YTL'ye mal ettik. Devlete 2 milyon YTL'nin üzerinde kar sağladık. Hem projeleri zamanından önce yaptık hem de daha çok projeyi hizmete soktuk. Biz bütün yatırımları yüzde 50 daha ucuza mal ettik. Daha birçok yapacağımız işler var. Ama ne yazık ki karşımıza mevzuatlar çıkıyor. Örneğin Çınarcık İlçemiz'in yolunu yapacağız. Karşımıza istimlakler çıkıyor. 2 metrelik istimlak için aylarca uğraşıyoruz. Vatandaşın arazilerini yol sayesinde daha da değerlendireceğiz. Vatandaş 2 metrelik arazisini bize parası karşılığı vermiyor. Mahkemeye gitmek zorunda kalıyoruz. Bu da ayların geçmesine sebep oluyor. İstimlak konularında kanunlarda değişiklik yapılması gerekir. Biz bunu bir raporla hükümete sunduk. 2007 yılında da önemli çalışmalara imza atacağız" dedi.

Ayrıca Yalova, Vali Erbay sayesinde Türkiye genelinde Köyleri Destekleme Projesi (KÖYDES) çalışmalarını 2006 yılı içerisinde bitirmeyi başaran tek il oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber