Eski bakanlardan Koray Aydın'ın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın'ın "görevini kötüye kullanma", "ihalelere fesat karıştırma" ve "haksız mal edinme" iddialarıyla Yüce Divan'da yargılanmasına devam edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı yargılamanın bugünkü duruşmasına, sanık Aydın, avukatı Bülent Acar, müdahil DSİ, Karayolları ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı avukatları katıldı. Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu, Aydın'ın haksız mal edinmesi iddialarına ilişkin bilirkişi raporunun 18 Aralık'ta mahkemeye sunulduğunu ve taraflara tebliğ edildiğini bildirdi. Duruşmada, müdahil avukatlar bilirkişi raporunun incelenmesi için ek süre talep ederken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurrahman Yalçınkaya, bilirkişi raporu hakkında görüşünü açıkladı. Yalçınkaya, rapordaki işyeri ve konutların gerçek fiyatlarının tespitinin gerçeğe uygun olmadığını belirterek, bilirkişi raporunun bilimsel verilerle hareket edilerek hazırlanması, dayanaklarının objektif ve denetlenebilir olması gerektiğini söyledi. Yalçınkaya, taşınmazların rayiç bedellerinin tespitinde alınan beyanlar yanında emsal satışların da esas alındığının belirtildiği halde, dosyada buna ilişkin dayanak gösterilmediğini ifade ederek, bilirkişi heyeti atanması, bu olmadığı takdirde de gerekçeli, dayanakları olan ve emsal uygulamaların da gösterildiği bir ek dosya hazırlanmasını istedi. Duruşmada söz alan Aydın'ın avukatı Bülent Acar ise bilirkişi raporunda taşınmazların bedellerinin hesaplanma tarzının aleyhlerinde ancak, bilirkişi raporunun sonucu itibariyle lehlerine olduğunu belirterek, raporla ilgili yeni bir tartışmaya gerek olmadığını kaydetti. Koray Aydın da, avukatının söylediklerine katıldığını belirterek, bakanlığı döneminde mal varlığında artış olmadığını söyledi. Aydın, davanın da kendisini mağdur etmeyecek bir süre içinde tamamlanmasını talep ettiğini dile getirdi. Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu, bilirkişi raporuna karşı değerlendirmelerini bildirmeleri için katılan idare vekillerine 15 gün süre verilmesine ve duruşmanın 9 Şubat 2007 tarihine ertelenmesine karar verildiğini bildirdi.

Aydın hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun "görevi kötüye kullanma" suçunu düzenleyen 240. ve "ihaleye fesat karıştırma" suçunu düzenleyen 366. maddeleriyle 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca 11 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber