Sahte stajyer kaymakam yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde Kaymakam Ahmet Ali Barış'ın yıllık izinde olduğu bir sırada iki gün sahte stajer kaymakamlık yaptığı ileri sürülen kişinin Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde yakalanması, Kuşadası'nda da yankı buldu. Kendini stajyer kaymakam olarak tanıtarak iki gün protokollere katılan Adem Yıldız isimli garsondan şikayitçi olan ve hakkında suç duyurusunda bulunan Kuşadası Kaymakamı Barış, sahte stajer kaymakamın yakalanmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Kuşadası'nda sahte stajyer kaymakamlık yapmadan önce garson olarak çalıştığı ve bir bilgisayar firmasında pazarlamacılık yaptığı ileri sürülen Yıldız, Erzurum'un Aşkale İlçesi Öğretmenevi'nde polis tarafından yakalanmıştı. "Hükümet memurlarının unvanı ve şerefini gasp" suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Adem Yıldız, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yıllık izinden döner dönmez Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunan ve şikayetçi olan Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, şahsın yakalanmasının kendisini memnun ettiğini, ancak mahkemenin kararı konusunda yorum yapmayacağını söyledi. ''Bu kişinin çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılması konusunda benim yorum yapmam doğru olmaz. Bundan sonrası adli makamların bileceği iş'' diyen Barış, ''Kaymakam sınavından sonra valiliklerde, müfettişlerin yanında staj yapılır. Kaymakamların yanında kaymakam refiği olarak iş öğrenilir. Demek ki bu şahıs bunu öğrenmiş. Sahtekarlığının meydana çıkacağını anlayınca da kaçmış" değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber