Akşam: Sağlık Müdürü Yılmaz doğruyu söylemiyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARDAHAN Sağlık İl Müdür Vekili Kemal Yılmaz'ın AKŞAM'ın manşetten yayınladığı "Yoğun bakımda, harem-selamlık" haberini yalanlamak amacıyla düzenlediği basın toplantısında yalan söylediği ortaya çıktı. Yılmaz'ın, bir devlet kuruluşu olan Anadolu Ajansı'nın servise koyduğu haberde yer alan "Hastanemizde yoğun bakım ünitesi yok ki harem-selamlık olsun" ifadesi, Ardahan İl Sağlık eski Müdürü Taşkın Aktaş tarafından çürütüldü.

1999 YILINDA AÇILDI

Aktaş, "1999 yılında o zamanki valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Devlet Hastanesi'nin o zamanki Başhekimi Nejat Akın'la birlikte koroner yoğun bakım servisi oluşturmuş ve hizmete açmıştık. Benim dönemimde de sonraki dönemlerde de koroner yoğun bakım servisinde yüzlerce hasta tedavi edildi." dedi.

GEREKLİ CİHAZLAR MEVCUT

Sağlık İl Müdür Vekili Kemal Yılmaz'ın ifadelerini yalanlayan bir açıklama da Sağlık Emekçileri Sendikası Ardahan Temsilcisi Yavuz Düz'den geldi. Yılmaz'ın "Koroner yoğun bakım odası için elimizde cihaz yok" şeklindeki konuşmasına itiraz eden Düz, "Ardahan Devlet Hastanesi'nde koroner yoğun bakım odası için gerekli olan (Hastabaşı monitör, Defibilatör, Merkez monitör ve ventilatör) mevcut. Bu cihazlar, koroner yoğun bakım ünitesi için yeterli cihazlar. Ancak bu cihazların bozuk olup olmadığını bilmiyorum." dedi.

Ardahan Devlet Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Servisi'nde, Ardahan Şoförler Odası eski Başkanı Mehmet Sural'ın annesi Nebahat Sural, Ardahan Arıcılar Derneği Başkanı Kemal Gültekin'in de tedavi gördüğü belirlenirken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden sonra Ardahan'a vali olarak atanan Hasan Özdemir'in de bu ünitedeki bazı hastaları ziyaret ettiği fotoğraflarla belgelendi.

MEMURUNU ŞİKAYET ETTİ

Sağlık Müdür Vekili Yılmaz, bir süre önce 3 aylık hamile eşi Zeliha Yılmaz ile makamına gidip 10 gün izin isteyen kendisine bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Mahir Yılmaz'ı hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet etmiş, Mahir Yılmaz tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber