Bakan'ın bürokrat isyanı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, ?İki bakanlık birleşti. 719 olan üst düzey kadro sayısı 296'ya düştü. Açıkta kalan 423 bürokrattan 187'si mahkemeye başvurdu. 118'i göreve iade edildi. Ama ortada makam yok. Bakanlık kilitlendi. Çalışamıyoruz, iş üretemiyoruz? dedi

Kültür ve Turizm Bakanlıkları 16 Nisan 2003 tarihinde birleşti. İki bakanlığın toplam 719 olan üst düzey kadro sayısı da 296'ya düştü. Açıkta kalan 423 bürokrattan çoğu mahkemeye başvurup "işe iade davası" açtı. Davalar yeni sonuçlandı. Bürokratların çoğu, şu anda olmayan kadrolarına iade kararı aldırdı. Sonuç: Bakanlık kilitlendi. Buna en çok isyan eden de, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç oldu. Bakan Koç, mahkame kararları yüzünden görevine iade edilen personelden yakındı. Koç, "Bu arkadaşların hiçbirini görevden ben almadım. Gidip mahkemeden karar alıp dönüyorlar. Olan bize oluyor. İş yapamaz hale, bakanlığı yönetemez duruma düştük" dedi. "Bakanlıkta 6 daire başkanlığı var. Ama şimdi mahkeme kararıyla 7 daire başkanı oldu. Mahkemeye, 'Bu olur mu?' diye sorduk. Mahkeme, 'O sizin sorununuz' dedi. Yeni bir daire başkanlığı oluşturmak için kanun çıkartmak gerek. Onu da yapamayız ki. O zaman gelsinler kendileri yönetsinler" diye isyan eden Bakan Koç şöyle devam etti: "Daire başkanına nasıl formül bulacağım diye düşünüyorum. Mahkeme kararıyla döneni çalıştırmamak olmuyor. Mecburen daire başkanlarından birini görevden alarak, onu atayacağım. Ama, bu kez aldığım dava açıyor. Bu işin sonu ne olacak."

118 BÜROKRAT GÖREV BEKLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlıkları, birleşmeden önce her üst kadrosu toplamı 719'du. Birleşmeyle kadrolar 296'ya düştü. Makamını kaybeden 187 kişi göreve dönmek için dava açtı. Dava açanların 118'i mahkeme kararıyla görevine iade edildi. 69 dava ise hala sürüyor. Ancak ortada makam yok. Atilla Koç çözüm olarak bakanlığa 20 müşavir kadrosu ekletti. Fakat bu da yetmiyor. Üst düzey bürokratlar halen görev ve makam bekliyor.

iŞTE KOÇ'U iSYAN ETTiREN TABLO

Müsteşar yardımcısı: 3 dava açıldı, 3 iade kararı var.

Bakanlık müşaviri: 8 dava açıldı, 7 iade kararı var.

Teftiş Kurulu Başkanı: 1 dava açıldı, 1 iade kararı var.

Milli Kütüphane Başkanı: 1 dava açıldı, 1 iade kararı var.

Milli Kütüphane Başkan Yardımcısı: 1 dava açıldı, 1 iptal kararı var.

Genel Müdür Yardımcısı: 9 dava açıldı, 7 iade kararı var.

Müstakil Daire Başkanı: 4 dava açıldı, 3 iade kararı var.

Daire başkanı: 32 dava açıldı, 28 iade kararı var.

İl kültür ve turizm müdürü: 33 dava açıldı, 17 iade kararı var.

İl kültür ve turizm müdür yardımcısı: 52 dava açıldı, 23 iade kararı.

Toplam 144 dava açıldı, 91 dönüş, 12 yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber