Erdoğan: Hiçbir ülke FETÖ için güvenli değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD yolculuğu öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan, "Ziyaretimiz kanlı darbe girişiminin ve FETÖ'nün tüm dünya kamuoyuna anlatılması için bir vesile oluşturacaktır. FETÖ'nün Türkiye ve diğer ülkeler için yarattığı tehlikeyi anlatacağız. Her tarafta örgütün inine girmeye devam edeceğiz. Bundan sonra dünyanın hiçbir bölgesi FETÖ militanları için güvenli bir sığınak değildir, olmayacaktır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2016 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'dan satır başları şöyle:

Katılımcı ülkelerin büyük çoğunluğu görüşmelerde devlet ve hükümet başkanları ya da yardımcıları nezdinde buraya katılıyor. Ziyaretimde bana Sayın bakanlarımız Veysi Kaynak, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sayan, Mevlüt Çavuşoğlu, Nihat Zeybekçi, Berat Albayrak ve milletvekillerimiz eşlik ediyor.

20 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Konuşmamda ülkemizin BM'de oynadığı aktif role vurgu yaparak terörle mücadele başta olmak üzere Suriye ve Irak krizi, mülteci sorunu, tabii ki 15 Temmuz darbe girişimi ki bizim bir demokrasi mücadelemiz olmuştur milletçe... Dünyanın duruşunu değerlendirme noktasında olacağım.

71. Genel Kurul görüşmeleri ülkemiz açısından hassas bir dönemde gerçekleşiyor. Türkiye bir taraftan 15 Temmuz'un yaralarını sararken diğer taraftan da Fırat Kalkanı ile yoğun bir mücadele veriyor. DAEŞ, PKK gibi cinayet şebekelerine karşı başarılı operasyonlar yapıyoruz. PYD, YPG bunları söylemeden geçmemiz mümkün değil. İnşallah terör ve terör örgütleri ile mücadelemiz yeni boyutlar kazanarak devam edecek.

"HER TARAFTA ÖRGÜTÜN İNİNE GİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Ziyaretimiz kanlı darbe girişiminin ve FETÖ'nün tüm dünya kamuoyuna anlatılması için bir vesile oluşturacaktır. FETÖ'nün Türkiye ve diğer ülkeler için yarattığı tehlikeyi anlatacağız. Her tarafta örgütün inine girmeye devam edeceğiz. Bundan sonra dünyanın hiçbir bölgesi FETÖ militanları için güvenli bir sığınak değildir, olmayacaktır.

Ayrıca konuşmamda BM'nin yapısından kaynaklanan sorunları ve dünya 5'ten büyüktür diyerek ortaya koyduğumuz sorunları da vurgulayacağım.

HİÇ BİR YER FETÖ İÇİN GÜVENLİ BİR SIĞINAK DEĞİL

15 Temmuz darbe girişimi ve milletimizin bu ihanet karşısında sergilediği destansı direniş gözleri yeniden Türkiye üzerine çevirdi. FETÖ'nün tüm dünya kamuoyuna düzgün şekilde anlatılması gerekmektedir. Her tarafta bu örgütün inine girmeyi sürdüreceğiz. Bu saatten sonra dünyanın hiç bir ülkesi FETÖ için güvenli bir sığınak değildir ve olmayacaktır.

Bu yıl genel kurul görüşmelerinde bizim de elzem olarak gördüğümüzü bazı konularda üst düzey toplantılar gerçekleştirilecek. Bunlardan en önemlisi göç toplantısıdır.

BM İÇİN UTANÇ KAYNAĞIDIR

Suriye krizini çözüme ulaştırmada kaybedilen her dakika BM için utanç kaynağıdır. Tel örgüler arkasına saklanarak bu sorun çözülemez. Artık insanlık sorumluluğunun farkına varmalı. Umarım, bu zirve krizin insani boyutunun hafifletilmesi noktasında somut adımlara vesile olur.

SORU-CEVAP

ABD Suriye'de rejimin jetlerini vurdu. Buradaki gerilim Fırat Kalkanı Operasyonu'nu etkiler mi?

ABD'nin açıklaması burada bir yanlışlık olduğu yönünde. Belki orada bu olayın aslını sorup öğrenme şansımız olur. ABD, ÖSO tarafından istenmiyor. Çünkü ÖSO'ya yönelik ABD'li yetkilerin tavrı süreci bu noktaya getirdi.

Tel-Abyad'da ABD bayrakları görüntülendi. Bunun için ne diyeceksiniz?

Biz Suriye'nin kuzeyinde kesinlikle bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğimizi belirttik. Bazı kesimler hala IŞİD lafını kullanıyor. Bu lafı kullanırken İslam'a zarar veriyorlar. Biz IŞİD'i kabul etmiyoruz. DAEŞ dedik. Bunu dünya kabul etti. Biz de kabul etmeyenler var. Bir barış dini olan bizim dinimize kimse böyle bir yakıştırma yapamaz. Tel abyad aslında arapların yerleşim bölgesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber