Profesör öğrenciye derste tokat attı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti: Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Depdep, geçen cuma Alaaddin Keykubat Kampüsü'ndeki derslikte Prof. Dr. Sinan'a, üstündeki lambadan parladığı için tahtaya yazdığı notları göremediğini söyledi. Bunun üzerine Sinan, Depdep'i tahtaya çağırdı ve tokatladı. Sınıfı terk eden Depdep şikâyet dilekçesi verdi.

Depdep, "Tokadı yediğim anda neye uğradığımı şaşırdım. Hiç beklemiyordum. Kendisiyle alay ettiğimi sanmış olmalı. Oysa gerçekten de parlayan tahtadan notları göremiyorduk. Tokat yememe rağmen saygıda kusur etmedim, izin alarak çıktım. Arkadaşlarımın önünde küçük düştüm, gururum incindi. Ben üniversiteye dayak yemeye gelmedim" dedi.

39 yıllık öğretim görevlisi Sinan'sa tokat atmadığını savundu: "Derstte, arka taraftaki üç dört öğrencinin aralarında konuştuğunu gördüm. Ders dinlemeye pek niyetleri yoktu, birkaç kez baktım, oralı olmadılar. Birkaç dakika sonra da biri, 'Hocam tahtanın o tarafında görmüyoruz, diğer tarafa yazar mısın?' dedi. Tahtaya çağırıp, 'Neresi göster' dedim. Zaten dersle de tahtayla da ilgilendiği yoktu, not da almıyordu. Şamata yaptığını düşünüp, 'Yaptığın doğru bir şey değil, hadi git' diyerek elimle yüzünü itekledim. Kendisi dışarı çıkmak istedi, 'Dersi dinlemiyorsun madem, çık git' dedim."

Olay anında sınıftaki öğrenciler Sinan'ın, Depdep'i tahtaya çağırıp, çok sert şekilde yüzüne vurduğunu söyledi. Öğrenciler, "Erkan neye uğradığını şaşırdı. Arkadaşımız dersleri kaynatmaz. Üstelik notları son derece iyidir. Sınıfın en başarılı öğrencilerindendir" dedi.

Öğretim üyesi hakkında soruşturma açan Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, "AB'ye hazırlandığımız günlerde bir öğrencinin dövülmesini tasvip etmek mümkün değil. Öğrencimin dövülmesini asla hazmedemem" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber