Berlusconi Erdoğan'ı üniversitesine istiyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lombardia bölgesinde bir "Liberal Düşünce Üniversitesi" kurmaya hazırlanan Berlusconi, Clinton, Gorbaçov gibi isimlerle birlikte Başbakan Erdoğan'a da üniversitede ders verme teklifi getirecek.

İtalya'nın muhalefet lideri Silvio Berlusconi, kuracağı "Liberal Düşünce Üniversitesi"nde dünya liderleri ile beraber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ders vermeye davet edecek. Eski İtalya Başbakanı'nın "siyasi düşünce anlayışını" ve "sağ kültürü" bir üniversite aracılığı ile toplumda yaymak ve gelecek için yönetici yetiştirmek amacıyla kuracağı üniversitede dünya politikasının dev isimlerine ders verdirmek istediği öğrenildi.

ÜNLÜLER GEÇİDİ

Berlusconi'nin Lombardia bölgesinde kuracağı üniversitede ders vermek için kürsüye davet edeceği devlet adamları arasında Bill Clinton, Mikhail Gorbaçov ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi de geçiyor. Erdoğan'ın, içinde Ekonomi-Ticaret, Hukuk, Siyasal Bilgiler ve İletişim gibi fakültelerin yer alacağı üniversitede, "İslam ve Demokrasi", "Türkiye ve AB", "Ortadoğu'da barış", "Medeniyetlerarası diyalog" gibi konularda mükemmel bir konuşmacı olacağı yorumu yapılıyor. Geçtiğimiz hafta kalp ameliyatı geçiren Berlusconi, yaklaşık 1 yıldır bu proje üzerinde çalışıyor. Üniversitenin amacını ise İtalya'da "geleceğin ılımlı yönetici sınıfını" yetiştirmek olarak açıklıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber