İşte garson devlet valisi...

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, eğitim çağındaki 55 bin kız çocuğunu okula kaydettirdi. Ailelerini para cezasıyla korkuttu ve şimdi kız öğrencilerin sayısı erkeklerden daha fazla

SÜPER Vali merhum Recep Yazıcıoğlu'nu örnek aldığını söyleyen Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, kız öğrencilerin okutulmadığı kentte 55 bin kız çocuğunu okula kaydettirdi ve ilk defa bu yıl kız öğrencilerin sayısı erkeklerden 334 fazla oldu. Yavaşcan'ın talimatıyla önce ev ev dolaşılıp eğitim çağındaki kız çocukları belirlendi. Aileler para cezası ile korkutuldu ve 55 bin kız çocuğu okula kaydedildi. Bu tavrıyla herkesin gönlünde taht kuran ve halkın ?Vali Baba' dediği Yusuf Yavaşcan, önceki gün de yoksul çocuklara aldığı bayramlıklardan çorap ve ayakkabıları bizzat giydirdi. ?Benim giydiremediğim, üşüyen bir vatandaş varsa bundan utanırım' diyen Vali Yavaşcan ?Vali halktan büyük değil, halkın ayağına eğilmekten onur duyarım' diye konuştu. Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel'le çocukların ayağına ayakkabılarını giydiren Yavaşcan duygularını star'a şöyle anlattı:

SİVİL TOPLUM DESTEKLİYOR

?HayIrsever vatandaşlarımız bize destek oluyor. Vali Recep Yazıcıoğlu'nu anlatan Köprü dizisini izliyorum, onun çalışmalarını örnek alıyoruz.' Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol da, Yavaşcan ile ilgili olarak ?Halka yakın bir kimliği var ve eğitime aşırı derece önem veriyor. Çalışmalarını destekliyoruz' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber