Pamuk'a madalya için Sezer endişesi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür Bakanı, Orhan Pamuk'a Şeref Madalyası vermeyi düşündüklerini söyledi. Pamuk'u kutlamayan Sezer'i işaret edip ?Onaylar mı bilmem' dedi.

UluslararasI başarı kazanan tüm Türkiye vatandaşlarını kutlayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dünyanın en prestijli ödülü Nobel'e layık görülen Orhan Pamuk'a uyguladığı ?kutlama ambargosu'nun ardından şimdi de Şeref Madalyası tartışması başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç hükümetin Türkiye'nin milyarlarca dolarlık tanıtımını yapan ve ülke imajına büyük bir katkı sağlayan Orhan Pamuk'a Şeref Madalyası vermeyi istediğini söyledi. star'a konuşan Koç ?Biz ödülle ilgili Bakanlar Kurulu kararını çıkarırız. Ama onay makamı Cumhurbaşkanlığı. Ama Sayın Sezer bunu onaylar mı bilmiyorum' diye konuştu.

BAYKAL'IN TALEBESİ

BAKAN Koç gazetecilerin sorularını yanıtlarken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Koç ?Deniz Bey benim hocamdı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde siyaset sosyolojisi dersimize gelirdi. ?Başörtüsü saçı örter, eşin ayıplarını örtmez' sözünü söyleyince ardından gelen tepkilere çok şaşırdığını fark ettim. Hiç değişmemiş. Hocayken de aynıydı. Kendini yıpratmazsan genç kalırsın' diye konuştu.

SEVİYELİ BİRLİKTELİK

BAKAN Atilla Koç basın mensuplarının çoğu zaman çifte standart uyguladığını da söyledi ve bir eleştirisini şöyle anlattı: Ben en çok basında yer alan ?seviyeli birlikteliğimiz var' açıklamalarına takılıyorum. Ne demek bu? Bunu hiçbir gazete eleştirmiyor. Ama ikinci, üçüncü eş manşetlere taşınıyor. Bunu eleştirmezseniz, ikinci eşi de eleştiremezsiniz. Çifte standart olur bu. Ama ben ilke olarak tek eşlilikten yanayım.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ?oyuncu Hülya Avşar'ın da Saadettin Saran ile seviyeli bir birlikteliğe başladığını' söyleyen bir gazeteciye ise şu karşılığı verdi: Ben o konuda konuşmam. Beni bu konulara karıştırmayın. Zaten karışmam da yanlış olur. Ama onların ikisi de bekar. Bu normal. Onu kastetmiyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber