Vekillerin 2007 düşleri

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekillerinin beklentisi Kasım 2007'de yapılacak seçimde tekrar Meclis'e girebilmek. CHP'li Yerlikaya ise ?Baykal Başbakan? diyor

SİYASETİN gündemi 2007'ye kilitlenirken, siyasi partiler de planlarını yeni yılda yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere göre yapıyor.

Yeni yıla saatler kalırken, milletvekillerinin 2007 yılı düşlerinde ise yine siyaset var. Vekiller yeni yılda tekrar Meclis'e girme ve partilerinin iktidara gelmesini umut ediyor.

Türkiye'nin bölgenin yıldız ülkesi olmasını temenni ettiğini belirten AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'in yeni yıl düşü şöyle:

?Türkiye yeni yılda demokrasi sınavından geçecek. Türkiye'nin güçlenmesi ve bölgenin yıldız ülkesi olmasını temenni ediyorum. Seçimlerle ilgili çalışıyoruz, takdir halkındır. Kararı halk verecektir.?

?CHP iktidar olacak'

CHP Lideri Deniz Baykal'ı Başbakan olarak görmeyi umut eden CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Yerlikaya ise yeni yıldan beklentisini şöyle özetliyor:

?Yeni yılın bir dönüm noktası olması gerektiğine inanıyorum. Genel seçimlerde çıkacak sonuç çok önemli. Seçimlerde yeni bir hükümet çıkacak. CHP tek başına iktidara gelebilir ya da koalisyon çıkabilir. AKP'nin oyları düşecek. Cumhurbaşkanlığı'na Atatürk ilkelerini özümsemiş bir kişi gelmelidir. Baykal enerjisi ile Başbakan olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı'nı da güzel yapar ama bir müddet Başbakanlık yapmalıdır.?

Erken seçim

Yeni yılda erken seçim bekleyen Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş'ın 2007 yılı ile ilgili görüşleri şöyle:

?2006 yılında bir erken seçim yapılsaydı gerginliklerin az olduğu bir yıl olurdu, ancak yine de 2007'de erken seçim bekliyorum. Temennim 2007'de seçimlerde daha güçlü bir grup olarak Meclis'e girmek. Toplumda konsensüs sağlayacak bir Cumhurbaşkanı seçilmesini umuyorum. 2007 Türkiye için sıkıntılı bir yıl olacak. Havalar da böyle giderse tarım için kötü olacak. 2007 rahat bir yıl olmayacak, sıkıntılar var.?

?Yeni bir yıl, yeni bir iktidar? sloganıyla hareket eden DYP Genel Başkan Yardımcısı Ümmet Kandoğan da şunları söyledi:

?2007'de iki seçim Türkiye'de ekonomik olarak kırılganlık yaratır. Ekonomi iki seçimi birden kaldırmayabilir. Yeni yılda yeni bir iktidar temenni ediyorum. Biz iktidar olacağız. En büyük hedefim budur. Cumhurbaşkanlığı seçiminin gerginlik içinde yapılmaması gerekir. Hükümetin uzlaşma ile Cumhurbaşkanı'nı belirleyeceğini umut ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber