Bursa'da sahte 'ahlak polislerine' gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde fuhuş yapıldığı iddia edilen bir eve giderek kendilerini ahlak bürosunda görevli polis memurları olarak tanıtıp evdeki 2 kişinin para ve cep telefonlarını gasp ettikleri öne sürülen 2 zanlı yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'den Bursa'ya geldikleri öğrenilen kamyon sürücüsü Hüsnü S. ve muavin Erkan A, cep telefonuyla temas kurdukları ?hayat kadını? olduğu öne sürülen Başak A. ile Santral Garaj Mahallesi'nde buluştu.

Hüsnü S. ve Erkan A, para karşılığı fuhuş için anlaştıkları Başak A'yla bir süre barda oturduktan sonra, genç kadının Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şahin Sokak'taki evine gitti. Bu sırada eve gelen Cengiz G. (34) ve Niyazi A. (25), kendilerinin Bursa Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğinde görevli polis memuru olduklarını söyleyerek, bu kişilerin üzerlerini aradı.

Hüsnü S. ve Erkan A'nın üzerlerinde bulunan 4 cep telefonu ile 485 YTL'yi alan zanlılar, Başak A. ile birlikte evden ayrıldı.

Hüsnü S. ve Erkan A, bu kişiler tarafından dolandırıldıklarını anlayarak durumu ?155 Polis İmdat? hattına bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ve bir süre evde bekleyen Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yeniden eve gelen iki zanlıyı cep telefonlarıyla birlikte yakaladı.

Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından ?polis süsü vererek gasp? suçundan adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber