Hükümlü komisere gasptan 11 yıl

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görev yaparken, bir avukata içinde kurşun bulunan mektup gönderip 200 bin dolar istediği gerekçesiyle 8 yıl hüküm giyen Bülent Uzun, bu kez cezaevinden firar edip işlediği gasp ve hırsız suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 2. Ağır ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, açık cezaevinden bayram izni isteyerek çıkan ve Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan Bülent Uzun, yargıç karşısına çıktı. Uzun'a, Foça Açık Cezaevi'nden kaçtıktan sonra bir arkadaşının otomobilini gaspettiği ve başka bir evden de hırsızlık yaptığı gerekçesiyle toplam 11 yıl hapis cezası verildi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Bülent Uzun, 2002 yılında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı sırada avukat Fevzi Aker'e, içinde kurşun bulunan bir mektup gönderip, 200 bin dolar istemişti.

Yargılanan Uzun, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Foça Açık Cezaevi'nde bayram izni alarak Malatya'ya giden Uzun, bir daha cezaevine dönmemişti. Uzun, Yunanistan'a kaçmak isterken, İpsala Sınır Kapısı'nda yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber