Aile hekimliği sisteminin uygulanacağı pilot illerde sağlık ocakları parasız hizmet verecek

Haber Giriş : 21 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin Yeniden Yapılandırılması Yasa Taslağı hazırladı. Aile hekimliği sisteminin düzenlendiği taslağa göre, aile hekimliği sistemine kademeli olarak pilot uygulamalarla geçilecek.

2004 yılı içinde 3 ilde başlatılması öngörülen sistemde her 3 bin kişiye bir aile hekimi düşecek.

HERKESİN AİLE DOKTORU OLACAK

Pilot uygulamaya geçilen illerde, aile hekimi sevk sisteminin ilk halkası haline gelecek. Hastalar önce aile hekimine başvuracak, eğer uzmanlık gerektiren bir hastalığı varsa hastaneye sevk edilecek.

Her aile doktoruna belirli sayıda hasta kayıtlı olacak. Aile doktoru kayıtlı hastaların dosyasını tutacak tüm sağlık bilgilerini kaydedecek. Herkesin aile doktorunu seçme hakkı olacak. Doktorun hizmetinden memnun olmayan başka bir doktoru seçebilecek.

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ İÇİN NÜFUS CÜZDANI YETERLİ

Taslağa göre, birinci basamak sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz olacak, nüfus cüzdanı olan her vatandaş ücretsizsağlık hizmeti alabilecek. Aile hekimine başvuran hastaların cebinden para çıkmayacak.

Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın her vatandaş sağlık ocaklarından ücretsiz yararlanacak. Verilecek ücretsiz sağlık hizmetleri için kamu kaynaklı bir fon oluşturulacak. Oluşturulacak bu fon Hazine kaynaklarından karşılanacak.Hürriyet

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber