13 bin imam atanacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Aralık 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun süredir camilerdeki din görevlisi eksikliğinden yakınan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, imam ihtiyacını karşılamak için Maliye Bakanlığı'ndan 12 bin 900 kadro talep etti.

Türkiye genelindeki yaklaşık 77 bin caminin 15 bininde din görevlisi bulunmuyor. Bu camilere din görevlisi göndermeyi 2007 yılının en önemli hedeflerinden birisi olarak belirleyen Diyanet, bu amaçla Maliye Bakanlığı'ndan acil kadro istedi. İmam kadrolarıyla ilgili kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeyi beklediği öğrenildi. Diyanet yetkilileri, kurumdan her yıl yaklaşık 2 bin kişinin emekli olduğunu, 500-600 kişinin de başka kamu kurumlarına geçtiğini belirterek, din görevlisi açığının daha da büyümemesi için acil atama yapılması gerektiğini ifade ettiler.

İMAM EVLERİ GELİYOR

İmam eksikliği sorununu çözmeye çalışan Diyanet, diğer yandan köy ve mezralarda görevli imamların da ev sorununa el attı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin köy ve mezralarında görevli imamların büyük çoğunluğunun "kalacak yer" sıkıntısı yaşadığı kaydedildi. Birçok imamın köyde ev bulamadığı için şehirde veya ilçede ev kiralamayi tercih ettiği, dolayısıyla görev yaptığı köye günde bir defa, bazı yerlerde ise sadece Cuma günleri gidebildiği belirtildi. Diyanet, bu sorunu çözebilmek amacıyla köylerde imam evleri inşa ettirecek. 2007 yılı içinde bin civarında imam evi yapılması planlanırken, bazı bölgelere müftülüklerden gelen talepler doğrultusunda öncelik tanınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber