Eski Bakan Mustafa Taşar kaza kurbanı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski bakanlardan Mustafa Taşar, kullandığı aracın şarampole devrilmesi sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. İzmir istikametinden Ankara yönüne gelmekte olan Mustafa Taşar'ın kullandığı özel otomobil, dün saat 19.40 sıralarında Afyonkarahisar Çevre Yolu Köprülü Kavşağı'nda havanın yağışlı ve yolun kaygan olması nedeniyle virajı alamayarak şarampole devrildi. Kazada, Mustafa Taşar olay yerinde öldü. Araçta bulunan Taşar'ın eşi Güldelen Taşar, kızı Gonca Taşar ve yeğeni Efe Taşar yaralı olarak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

1951 yılında Gaziantep'te doğan Taşar, ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladı, yüksek öğrenimini ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yaptı. Anavatan Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Taşar, Genel Sekreterlik de yaptı.

5 KEZ BAKANLIK YAPTI

Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Taşar, 17. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. ANAP Genel Başkan Danışmanlığı da yapan Mustafa Taşar, 47 ve 48. hükümetlerde Devlet Bakanı olarak görev aldı. Taşar, 53. hükümette Çevre Bakanlığı, 55. Hükümette Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 57. Hükümette Turizm Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Taşar'ın ölüm haberi ANAVATAN'ı yasa boğdu. Genel Başkan Erkan Mumcu, Afyon Valisi'ni arayarak bilgi aldı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler ve bir grup partili Afyonkarahisar'a gitti.

?OTEL AYISIYIM' SÖZÜYLE ÜNLENDİ

MUSTAFA Taşar, Türk siyasetine bir dönem tavırlarıyla ve sözleriyle damga vurdu. 1991 yılında Semra Özal'ın ANAP İstanbul İl Başkanı seçildiği kongre sırasında Semra Özal'ı desteklemek üzere The Marmara Oteli'ne kamp kuran Mustafa Taşar, siyasi gücünü belirtmek için şöyle konuşmuştu: ?Körfez Savaşı'nın komutanı Norman Schwarzkopf nasıl Çöl Ayısı ise ben de otel ayısıyım.? Taşar'ın bu sözleri, o günlerde basında büyük yankı uyandırmış, o günden sonra Mustafa Taşar'ın siyasi lakabı da ?Otel ayısı? olarak kalmıştı. Taşar, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı döneminde, ekmeği poşete koydurmuştu. Poşetsiz ekmek satanların mahkemeye verileceğini belirten Taşar'ın, ?Maliyeti poşet üzerine reklam alınanarak karşılanabilir? sözleri gündeme damga vurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber