KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?

Üniversiteye yeni başlayan ve ara sınıflarda okuyan öğrenciler, "KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak?" sorusunu yöneltmeye devam ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ekim 2016 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl yüzbinlerce öğrenciye tahsis edilen öğrenim kredisi ve başbakanlık bursunun bu dönemki başvuruları için geri sayım başladı. KYK Genel Müdürü Sinan Aksu'nun geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada burs ve kredi başvurusu için bekleyen öğrencilere bir müjde yer aldı. Burs ve kredi başvurularının ekim ayının ilk haftası başlayacağını duyuran Aksu, normalde ocak ayında öğrencilerin hesaplarına yatırılan ücretlerin kasım ayı itibariyle öğrencilere tahsis edileceğini duyurdu. (Aksu'nun verdiği bilgilere göre başvuruların 03-07 Ekim tarihleri arasında alınması bekleniyor.)

Geçtiğimiz yıl 1,5 milyon öğrencinin kredi ve burs olanaklarından yararlandığına değinen Aksu, 2016-2017 döneminde beklenen müracaatın 900 bin civarında olacağını aktardı. Aksu, verilecek burs sayısının ise ihtiyaç sahibi ilk 150 bin kişiyi kapsayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber