MB Başkanı Yılmaz'ın acı günü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı büyütüp okutan en büyük ablası Halime Peker (82) vefat etti.

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Karacaömerli köyünün Cüzelköy Mahallesi'nde ikamet eden Peker, önceki gün hayatını kaybetti. Yılmaz, köye giderek ablasının cenazesine katıldı.

Akrabaları, köylüleri ve bürokrasi kesiminden birçok kişinin katıldığı cenazede üzgün olduğu görülen Yılmaz, gözyaşlarına boğuldu. Halime Peker, bugün Karacaömerli Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığına defnedildi. Peker'in Almanya'da çalışan çocukları ve yakınlarının da geldiği Karacaömerli'de hüzün vardı. Ev, taziye ziyaretine gidenlerle dolup taştı.

İlkokulu Karacaömerli'de, ortaokulu Ulubey ilçesinde tamamlayan Durmuş Yılmaz'ı, o yıllarda en büyük ablası Peker'in okuttuğu belirtildi. Peker'in, iki yıl önce de düşerek bacağını kırdığı öğrenildi. Yılmaz, ablasını defnettikten sonra köyden ayrıldı.

Halime Peker'in Almanya'da çalışan torunu Ayvaz Peker (25), babaannesinin kendisini 14 yaşına kadar büyüttüğünü belirterek, mezarı başında dua etti. Yaşına rağmen babaannesinin genç bir insan gibi ayakta kaldığını belirten Peker, ölümüne çok üzüldüğünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber