Hastane önünde ambulans skandalı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Ocak 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'ne yüksek tansiyon nedeniyle kaldırılan Muteber Pilge isimli yaşlı kadın, tomografi cihazı bozulduğu için Van Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastane önünde bekleyen 3 ambulansın da şoförü bulunmaması skandalı üzerine yaşlı kadın soğuk havada 3 saat sedye üzerinde bekletildi.

Hasta yakınları ise Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bu skandala tepki göstererek, hastane yetkililerini sorumsuz davranmakla suçladı.

Sedye üzerinde bekletilen Muteber Pilge'nin oğlu İsmail Pilge, Araştırma Hastanesi'nin önünde bekleyen 3 ambulansa şoför bulunamamasının çok acı bir durum olduğunu ifade ederek, insanların sağlığının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyledi.

İsmail Pilge, annesinin aniden rahatsızlanması nedeniyle Araştırma Hastanesi'ne kaldırdıklarını kaydederek, hastanede yapılan ilk tetkiklerden sonra hastanenin tomografi cihazının arızalı olduğu gerekçesiyle tomografi çekimi için hastamı Devlet Hastanesi'ne sevk ettiklerini ifade etti.

Pilge, "Devlet Hastanesi'ne gitmek için annemi sedye üzerinde kapının önüne götürdüm. Görevliler hastane önünde bekleyen 3 ambulansın şoförünün olmadığını söylediler. Ambulans şoförüne ulaşmaya çalıştılar ama nafile. 3 saat boyunca annem soğuk havada sedye üzerinde bekletildi. Annem zaten yoğun bakımda konuşamıyordu. Şoför bulamayınca 112 Acil'i aradık. Ambulans göndereceklerini söylediler. Ama 3 saat sonra ancak bir ambulans geldi. Buranın başhekimi, müdürü gelsin görevini yerine getirsin. Bu ambulansların şoförlerinin nerede olduğunu söylesinler. Herkes kendi görevinin hesabını vermeli." şeklinde konuştu.

Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık 3 saat sedye üzerinde ambulans bekleyen hastaya daha sonra İpekyolu Devlet Hastanesi'nden gelen bir ambulansla Van Devlet Hastanesi'ne götürülebildi.

Telefonla ulaştığımız hastane yetkilileri, soruları yanıtsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber