Kadın rektörün hedefi: Ege'de üçüncü büyük üniversite olmak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Ocak 2007 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin (CBÜ) ilk kadın rektörü Prof.Dr. Semra Öncü, Atatürkçü, kaliteli bir üniversiteyi hedeflediklerini söyledi

Prof.Dr. Öncü, dört yıllık görev süresindeki vizyonunu "Atatürkçü çizgide, Türkiye Cumhuriyeti'nin hedefleri çerçevesinde, ödün vermeyecek bir Celal Bayar Üniversitesi'nde, ilerlemeye ve yeniliğe açık, mutlu bir öğrenci ve öğretim elemanları potansiyeli yaratmak" diye açıkladı.

Toplam 24 bin 342 öğrencisine, 777 idari personeli, 103 profesör, 94 doçent, 215 yardımcı doçent, 190 öğretim görevlisi, 472 araştırma görevlisi, 63 okutman ve 19 uzman kadrosuyla eğitim veren Celal Bayar Üniversitesi'nin dördüncü rektörü seçilen Prof.Dr. Semra Öncü, CBÜ'nün ilk kadın rektörü unvanını da aldı. Prof.Dr. Semra Öncü titizlikle koruduğu Atatürkçü çizgisiyle, özgür mantıkla araştıran, soran ve sorgulayan, bilimsel yöntemlerle önyargısızca inceleyip sonuca varan genç kuşakların ve kitlelerin yetiştirilmesini üstlenen, çağdaş ve kaliteli bir Celal Bayar Üniversitesi için çalışacalarını belirtti. Üniversitenin değerlerini Manisa ile birleştirip uluslararası çalışmalar yapacaklarını kaydeden Prof.Dr. Öncü, şunları söyledi:

"Ege ve Dokuz Eylül'den sonra Ege'de Üçüncü büyük üniversite olma hedefi içindeyiz. Dağınık ve yaygın yapımızla geniş bir alanı kaplıyoruz. Bilimsel araştırmalarda Türkiye sıralamasında da öndeyiz. Öğretim elemanlarımızın, çalışanlarımızın, öğrencilerimizin motivasyonu, fiziksel, teknik ve mali kapasitelerimizin en verimli biçimde kullanılması, gerek görülen alanların büyütülmesi, üniversitemizin teknoloji altyapısının yenilenmesi ve yeni teknolojilere yatırım yapılması, elimizdekini, aldığımızı, yatırımımızı iyi kullanmak temel ilkelerimiz olacak. Yönetim anlayışımızda aylak kapasiteye, yapımı tamamlandığı halde kullanıma alınmayan binalara, ambalajında bekleyen alet, cihaz ve makinelere yer olmayacak. Boşa harcanacak ne paramız ve ne de cihazımız var."

Üniversiteye kurumsal kimlik kazandırmayı amaçladıklarını belirten Öncü, yeni yapılanmada kurumsal kaynak planlama komisyonu, görüş ve eğilim belirleme, sorun belirleme ve yanıt verme, basın ve halkla ilişkiler birimleri, bilimsel araştırma projeleri komisyonu ile bilimsel teknoloji merkezi yer alacağını bildirdi.

HASTANE ÇAĞ ATLAYACAK

"CBÜ Hastanesi'nin imajını yenilememiz gerekir" diyen Rektör Prof. Dr. Öncü, "Üniversite hastanesinin Manisa'nın en iyi hastanesi olması, CBÜ'nün ilk ve vazgeçilmez yükümlülüğüdür" dedi. Öncü, hastanenin cihazlarını yenileyeceklerini belirtti, güleryüzlü insan ilişkilerinin yürüdüğü, kendi oluşturduğu hedeflerine istekle kenetlenen, Kuzey Ege'nin İzmir'e sağlık trafiğini kendi bünyesi içinde eriten bir üniversite hastanesini yaratma cabası içinde olacaklarını vurguladı. Bu konuda Hastane Danışmanlar Kurulu oluşturulacağını belirten Prof.Dr. Öncü, "Yeni hastane binamız bu yıl tamamlanacak ve 2007 sonunda 400 yatağı ve birimleriyle Tıp Fakültesi Ege'de Ege, Dokuz Eylül'den sonra üçüncü büyük Araştırma ve Uygulama Üniversite Hastanesi olacak. Bu konuda iddialıyız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, Muradiye Mühendislik Fakültesi'nin yanında Teknik Eğitim Fakültesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin yanında da Manisa Yüksek Meslek Okulu kurulacağını belirterek, "Bu okulun bugün hareketlilik, yarın da sanayimize büyük katkı getireceğini umuyorum. Bu iki iddialı projemizi dönem içinde hayata geçireceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber