'Adaletinize sığınıyorum, beni tutuklamayın'

Darbe girişiminin ardından, "Cemaat listesinden HSYK'ya yedek üye seçildiği" belirlenerek meslekten ihraç edilen Erzurum Hakimi O.G'nin, gözaltına alındıktan sonra hakim karşısına çıkarıldığında "Adaletinize sığınıyorum, tutuksuz yargılayın beni" dediği öğrenildi.

Haber Giriş : 05 Ekim 2016 23:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Adaletinize sığınıyorum, beni tutuklamayın'

HSYK yedek üyeliğine cemaat listesinden seçildiği belirlenen ve başta Ergenekon, Şike ve Oda TV davalarına bakan eski Bakırköy Hakimi O.G., HYSK tarafından 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, meslekten ihraç edildi. O.G., İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra, 21 Temmuz'da getirildiği Erzurum Adliyesi'nde FETÖ/PDY örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

O.G.'nin tutuklama istemiyle hakim önüne çıkarıldığında, 25 yıllık hakim olduğunu ve hiçbir terör örgütüyle bağlantısı bulunmadığını söylediği öğrenildi.

"Ben 25 yıllık hakimim, bugüne kadar hiçbir terör örgütü ile bağlantım olmadı. Hukuk içinde Türk milleti adına yargılama yaptım. Benden FETÖ'cü de olmaz, Terörist de olmaz? Yargısal faaliyetlerimi anayasal nizam içerisinde kimseden emir almadan bağımsız ve tarafsız olarak yerine getirdim. Sayın hakimim ben Türk milletinin bir evladıyım. Ben bayrağıma, devletime ihanet etmedim. Söyleyecek tek sözüm çok şükür lanet darbe girişimi engellenmiştir. Adaletinize sığınıyorum. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber