Çelik: Eğitimin en önemli ayağı öğretmen eğitimidir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2007 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimin en önemli ayağının öğretmen eğitimi olduğunu, bu nedenle Anadolu öğretmen liselerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Çelik, Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaptırılan Anadolu öğretmen lisesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde 98 olan Anadolu öğretmen lisesi sayısını 154'e çıkardıklarını bildirdi.

"Dünyanın en modern binalarını da yapsanız, bu binaları teknolojik imkanlarla da donatsanız, eğitimde asli unsur öğretmendir" diyen Çelik, "Öğretmen olması gerektiği gibi rehberlik yapamazsa, sadece bedenini değil yüreğini ortaya koymazsa, başarı elde edilemez. Öğretmenliğin özü sevgidir. Öğrencisini sevmeyen öğretmen, soğuk demiri dövüyor demektir. Eğitimde ısıtıcı unsur sevgidir" dedi.

Öğretmenlik mesleğini kariyer mesleği haline getirdiklerini ve öğretmenlerin sosyal hakları ile özlük haklarını iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Çelik, 2006 yılında öğretmenlere tüm devlet memurlarına verilen yüzde 5'lik zam ile 40 artı 40 YTL seyyanen zam verildiğini, ek ders ücretlerinin yüzde 43 oranında artırıldığını ve uzman öğretmenlere 80, başöğretmenlere 160 YTL daha destek sağladıklarını belirtti.

Çelik, "Bir öğretmen 50 yıl da çalışsa yine öğretmendi. Şimdi uzman öğretmen ve başöğretmen uygulamasını getirdik. Böylece öğretmenliği kariyer meslek haline getirdik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber