Yılın kaymakamı belli oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2007 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

(25 Haziran 2005'te memurlar.nette ?Kaymakamın Gayreti? başlıklı bir haber yazılmıştı. HABER'de bahsedilen çalışmalar YILIN KAYMAKAMI ödülüne layık görüldü?http://www.memurlar.net/haber/23959/)

Yılın Kaymakamı Ödülü Doğanyurt Kaymakamı Mehmet YEŞİLBAŞ'ın ?

Ödülü "Kırsal -Kentsel Gelişim Programı" çerçevesinde hazırlanan 41 Proje Getirdi?

Her yıl düzenlenen İdareciler Gününde "Yılın En Başarılı Mülki İdare Amirleri" seçimi çerçevesinde bu yıl da seçimler yapıldı ve "Yılın Başarılı Mülki İdare Amirleri"nin belirlenmesi neticesinde halen TODAİE Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programına devam etmekte olan Doğanyurt Kaymakamı Mehmet YEŞİLBAŞ Vali Hüseyin ÖĞÜTÇEN-Başarı Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır.

Ödül, 10 Ocakta İdareciler Gününde TODAİE Konferans Salonunda yapılacak bir törenle verilecek?

Yılın Başarı Ödülünü; 41 Proje ve "Kırsal-Kentsel Kalkınma Projesi" Getirdi..

Türkiye'nin en küçük ilçelerinden birisi olan Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde 2 senelik görev süresine 40'ı aşkın sosyal hizmet, eğitim, istihdam, tarım, hayvancılık ve imalathane-işyeri projesi sığdıran Kaymakam Mehmet Yeşilbaş; bu projelerini "Doğanyurt Kırsal-Kentsel Gelişim Programı" çerçevesinde oluşturduğu ve büyük ölçüde öğretmen ve okul müdürlerinden oluşan "Proje Ekipleri" ile hazırladı ve 1500 merkez olmak üzere toplam nüfusu 9600 olan Doğanyurt ilçesinde 1 trilyonu aşkın finansmanı olan 41 adet Dünya Bankası ve SYDV Proje rekoruna imza attı.

Yılın Kaymakamlığını getiren Projeler arasında ilçeye 1 adet kültür ve toplum merkezi ve bünyesinde tiyatro-sinevizyon salonu, çocuklar için aktivite salonu, kütüphane, özellikle yöredeki bayanların istifadesine sunulan Kondisyon Salonu, fakir çocuklara aşevi, lise ve ortaokul öğrencilerinin ÖSS-OKS sınavlarına hazırlanmasına dönük projeler, bebek ölüm oranlarının Türkiye'de en yüksek 7. ilçesi olması nedeniyle hazırlanan 2 adet "Hoş Geldin Bebek" ve "Bebekler Ölmesin Projesi", işsizliği engellemek amaçlı hazırlanan Erkek Kuaför Salonu, Su Tesisatçılığı ve Elektrik Malzemeleri Satış Yeri, Kırtasiye ve Fotokopi Çekim Merkezi, Damlama Sulamalı Modern Seracılık, Kestane Balı Arıcılığı, Yöresel Deli Balın Geliştirilmesi, Simental Sığırcılık ve Merinos Koyunculuğu Projeleri, Sun'i Oğul Arı Üretimi Projeleri, Fırıncılık, Değirmencilik gibi istihdamı artırıcı çok sayıda proje yer almaktadır. Projelerin toplam yatırım tutarı 1 trilyon 150 milyar TL.

Yılın Kaymakamı Mehmet Yeşilbaş Kimdir?

1975 yılında Ardahan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini sırasıyla Ardahan ve Kars illerinde ve Lisans programını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1998 yılında tamamladı. Mezuniyetini müteakiben Ankara ve Kars barolarında avukatlık stajını tamamlayan Yeşilbaş, 1999 yılında açılan Kaymakamlık sınavında başarılı oldu ve 2000 yılında Ardahan Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 2001 yılında Harp Akademileri Milli Güvenlik Akademisine başladı ve aynı yıl akademiden mezun oldu. Bu süre zarfında Milli Güvenlik Akademisi programı çerçevesinde Bulgaristan ve Romanya Milli Güvenlik Akademisi eğitim gezilerine katıldı. Ordu Ulubey Kaymakam vekilliğini takiben İçişleri Bakanlığınca İngiltere'de University of Exeter'de eğitime gönderildi.

Daha sonra Samsun Ayvacık Kaymakam vekilliğine atandı ve takip eden dönemde Kaymakamlık Kursunu bitirerek Trabzon Düzköy Kaymakamlığına ve 2004 yılında Kastamonu Doğanyurt Kaymakamlığına atandı.

2006 yılında yapılan ve üst düzey kamu yöneticilik programı olan Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Kamu Yönetimi Uzmanlığı ve Yüksek Lisans Programını kazandı. Mesleki ve akademik kariyerine bu eğitim kurumunda devam etmekte olan Kaymakam Yeşilbaş, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve bir çocuk babasıdır.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen "Yılın Başarılı Mülki İdare Amirleri" seçimlerinde; Doğanyurt Kaymakamlığı sırasında hazırlayıp hayata geçirdiği " Kırsal-Kentsel Kalkınma Programı" çerçevesindeki 41 projesi ile Yılın Başarılı Kaymakamı seçildi ve Vali Hüseyin ÖĞÜTÇEN-Başarı ödülünü almaya hak kazandı.

Yılın Kaymakamlığı Seçimleri Nasıl Yapılmaktadır?

1984 yılından itibaren geleneksel olarak her yıl "Yılın En Başarılı Kaymakamları" seçimleri yapılmaktadır. Seçimler; ülke genelindeki tüm mülki idare amirlerinin (vali, vali yardımcısı, kaymakam, mülkiyet müfettişi) üye olduğu bağımsız bir kuruluşun yönetim kurulunca yapılmaktadır. Başkanlığını genel kurulun seçtiği bir vali unvanlı bir genel başkanın yürütmekte olduğu yürütme kurulunun üyeleri, yine genel kurulca seçilen mülkiye başmüfettişleri, genel müdür ve genel müdür yardımcısı düzeyindeki heyet üyelerinden oluşmaktadır.

Her yıl İdareciler Günü olan 10 Ocak tarihinden önce 81 ile valiliğine yazı yazılmakta ve başarıları ile göz doldurmuş ve yılın kaymakamlığına aday gösterilebilecek nitelikteki kaymakam ve vali yardımcılarının aday gösterilmesi istenmektedir. Her ilden 1 veya 1 den fazla gönderilen adaylar ve çalışma katalogları merkezdeki yürütme kurulunca incelenmekte ve Yılın Başarılı İdarecileri seçilmektedir. Ödüller 10 Ocak tarihli İdareciler Gününde verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber