Bakan Çelik'in vefası

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 07 Ocak 2007 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı açılışlar için gittiği Kırşehir'de, beyin tümörü nedeniyle tedavi gören okul müdürünü evinde ziyaret etti.

"Elimizden geleni yapmaya hazırız" dediMilli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı okul açılış törenleri ve eğitim değerlendirme toplantısına katılmak için geldiği Kırşehir'de bir okul müdürünün beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğünü öğrendi. Programına ara veren Çelik, Vali Lütfullah Bilgin ve AK Parti milletvekili Mikail Arslan ile birlikte 20 yıllık öğretmen İrfan Oğuz Tunçbilek'i evinde ziyaret etti. 5 çocuk babası 20 yıllık öğretmen Tunçbilek, Vali Mithat Saylan İlköğretim Okulu Müdürü iken 7 yıl önce beyin tümörü nedeniyle rahatsızlık geçirdiğini anlattı. Bakanın ziyaretinden mutluluk duyduğunu söyleyen Tunçbilek, 6 yıl önce beyin ameliyatı geçirdiğini, tekrar ameliyat olmasının gündemde olduğunu belirtti.

ÖĞRETMEN LİSELERİ

Tunçbilek'in çocukları ile samimi bir sohbet gerçekleştiren Çelik, Tunçbilek'in tedavisi için ihtiyaç duyulduğunda ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Bakan Çelik, ziyaretin ardından Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaptırılan Anadolu öğretmen lisesinin açılış törenine katıldı. Çelik burada yaptığı konuşmada, eğitimin en önemli ayağının öğretmen eğitimi olduğunu, bu nedenle Anadolu öğretmen liselerine büyük önem verdiklerini söyledi. Çelik, göreve geldiklerinde 98 olan Anadolu öğretmen lisesi sayısını 154'e çıkardıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber