FETÖ yalanıyla yaşlı kadını dolandırmaya çalışırken yakalandı

Çorlu FETÖ yalanıyla yaşlı kadını 200 bin lira dolandırdı, ikinci girişiminde yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ekim 2016 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ yalanıyla yaşlı kadını dolandırmaya çalışırken yakalandı

TEKİRDAĞ'da kendisini polis olarak tanıtıp, bankadaki parasının FETÖ terör örgütünün eline geçtiğini ve kurtaracaklarını söyleyerek 65 yaşındaki N.K., adlı kadından 200 bin lira alan, 19 yaşındaki Yahya Taştan, ikinci kez istediği 300 bin liraya almaya gelince polis tarafından suçüstü yakalandı.

Çorlu'da yaşayan N.K., adlı kadını telefonla arayan ve polis olarak tanıtan bir kişi, bankadaki parasının darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün eline geçtiğini ve kendilerinin bu parayı kurtarıp iade edeceğini belirterek, 200 bin bira talep etti. Paniğe kapılan yaşlı kadın bankaya giderek 200 bin lira çekmek istediğini söyleyince, görevliler "Neden paranızı çekiyorsunuz" dedi. N.K., "Para lazım" diyerek çektiği parayla birlikte evine döndü. Kadını takip eden ve eve geldiğini gören dolandırıcı 200 bin liraya alıp gitti.

İKİNCİ DE 300 BİN TL İSTEDİ

N.K., adlı kadın ertesi günü başından geçenleri oğluna anlatıp, çektiği parayı kendisini polis olarak tanıtan kişiye verdiğini söylemesi üzerine, oğlu annesiyle birlikte Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Emniyette bulundukları sırada N.K.'yı telefonla yine arayan dolandırıcı bu kez 300 bin lira vermesini istedi. Polisin de devreye girmesiyle yaşlı kadın parayı vereceğini söyleyerek, kendisine teslim edeceği adresin bildirilmesini istedi. Dolandırıcının Çorlu'nun Emlak Konutları mevkiinde adres vermesi üzerine polis geniş çaplı önlem aldı. N.K.'den verdiği adreste parayı almaya gelen dolandırıcı Yahya Taştan, polis tarafından suçüstü yakalandı. İstanbul'dan geldiği belirlenen Yahya Taştan, emniyetteki soruşturmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber