Meclisin bu haftaki gündemi belli oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2007 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, bayram tatili sonrasındaki haftaya yoğun bir gündemle giriyor.

Meclis Genel Kurulunda, 9 Ocak Salı günü Batı Trakya Türk azınlığının içinde bulunduğu durum ile ilgili genel görüşme yapılacak. Daha sonra Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, sözlü soruları yanıtlayacak.

Genel Kurulda Çarşamba ve Perşembe günleri ise yasa tasarı ve teklifleri görüşülecek.

Çarşamba günü AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin hazırladığı, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Emlak Bankasının özelleştirilmesi için tanınan sürenin 5 yıldan 10 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifi ele alınacak. 1. maddesi üzerindeki görüşmeleri tamamlanan teklifle, Halk Bankasının özelleştirilmesi hakkında Danıştayın yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından oluşan hukuki boşluğu gidermek amacıyla, kamu bankalarının özelleştirilmesi için gerekli olan 5 yıllık süre 10 yıla çıkarılıyor.

Genel Kurulda perşembe günü de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen ve 15 yeni üniversiteye kurucu rektör atanmasını öngören yasa görüşülecek.

Yasa, bu üniversitelerin kurucu rektörlerinin 2 yıl için Milli Eğitim Bakanı ve Başbakanın önereceği 3 isim arasından Cumhurbaşkanınca atanmasını öngörüyor.

TBMM Genel Kurulunun Salı günü 15.00-21.00, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu ve Mahalli İdare Birlikleri Kanunlarında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile Belediye Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda 10 Ocak Çarşamba günü müzakere edilecek.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda ise 10 Ocak Çarşamba günü Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Enerji Verimliliği Kanunu Tasarısı görüşülecek.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da 11 Ocak Perşembe günü Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu'na bilgi verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber