Başbakan ve bakanlar istedi, İskender Kebapçısı şube açıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEDESİNİN yaptığı İskender Kebabı'nı dünya markası haline getiren Yavuz İskenderoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların isteği üzerine, Ankara'da şube açma hazırlığına başladı. Bu amaçla Kızılay'da bina kiraladığını belirten Yavuz İskenderoğlu, işyerinin açılışını ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmasını isteyeceğini söyledi.

Bursa'da dedesi Mehmet İskenderoğlu'nun ilk kez 1867 yılında satmaya başladığı İskender Kebabı'na patent alıp, dünya markası yapan Yavuz İskenderoğlu, bu kez de Ankara'da Kızılay'a şube açacak. İskender Kebabı'nı özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm bakanların çok sevdiğini söyleyen Yavuz İskenderoğlu, ?Gerek Sayın Başbakanımız, gerekse bakanlarımız ısrarla Ankara'da şube açmamı istedi. Ben de sonunda kabul ettim. Kızılay'da bina kiraladım. En kısa sürede iç donanımını gerçekleştirip, Haziran ayında açılışını yapacağım. Binanın açılışını ise belki de o tarihlerde Cumhurbaşkanı olacak Recep Tayyip Bey'den talep edeceğim'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Bursa'ya her gelişinde İskender yiyip, şıra içtiğini kaydeden Yavuz İskenderoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşinin bir kez program yoğunluğu nedeniyle gelemediğini, o gün de hazırladıkları iskenderi kendisinin özel araçla Yenişehir Havaalanı'na giderek Başbakan'ı bekleyen Ata Uçağı'ndaki görevlilere teslim ettiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber