Bakanlar seçim için sahaya iniyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, mayısta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve Kasım 2007'de yapılacak genel seçim öncesinde kabineye ?seçim ödevi? verdi. Erdoğan'ın talimatıyla tüm bakanlar, hafta sonlarını genel merkezin belirleyeceği teşkilatlarda geçirecek. Bakanlar, hükümet icraatlarını ?ilk ağızdan? halka anlatmakla yükümlü olacaklar.

AKP'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın hazırladığı programa göre her bakan, hafta sonları ayrı bir ilde teşkilat toplantılarına katılacak. ?Türkiye Toplantıları? adıyla düzenlenen etkinlikte bakanlar, hükümet icraatını halka doğrudan aktaracak.

Bakanlar, toplantılarla ilgili raporları düzenli olarak hem genel merkeze hem Başbakanlık'a iletecek. AKP Kadın Kolları Başkanlığı da, yine Erdoğan'ın talimatıyla ?kadınlarla bire bir temas? projesini uyguluyor. AKP teşkilatlarında görevli kadınlar, hükümetin özellikle kadın, çocuk ve aile eksenindeki sosyal politikalarını anlatmak amacıyla 6 ayda 5 binin üzerinde ev toplantısı gerçekleştirdi. Mahalle teşkilatlarının yürüttüğü bu etkinlikte AKP'li kadınlar, 224 bin kadın seçmenle yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Mayıs ayında ?Sosyal Politika Uygulamaları Projesi?nde, sosyal politikaların kadınlar üzerinden topluma yayılması amaçlandı. Proje kapsamında 81 ilin 59'unda ve 445 ilçede bu tür toplantılar düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber