CHP raporu Sezer'in devleti ?vekaleten idare'ye mecbur bıraktığını ortaya koydu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 08:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP hazırladığı ?vekil bürokrat' raporuyla istemeden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i eleştirdi. Hükümete muhalefet yapmaya çalışan CHP'nin raporu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in vetoları nedeniyle bürokrasiyi vekaleten idareye mecbur bıraktığını ortaya koydu. CHP'nin araştırmasında 355 üst düzey yönetici kadrosunun vekaleten yürütüldüğü belirlendi. CHP lideri Deniz Baykal'ın talimatı ile rapor haline getirilen araştırma sonuçlarına göre vekil yönetici bilançosunda Başbakanlık öne çıkıyor.

Başbakanlık'ta 69, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 60, Maliye Bakanlığı'nda 54, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda 53, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 37, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda 33, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda 11, Ulaştırma ve Sağlık Bakanlıkları'nda 8'er, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda 7, İçişleri Bakanlığı'nda 6, Adalet ve Sanayi ve Ticaret Bakanlıkları'nda 4'er ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nda 1 olmak üzere toplam 355 üst düzey kadro vekaleten yönetiliyor.

KÖŞK'TEN 447 VETO

RECEP Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu 59. Hükümet döneminde Çankaya Köşkü'ne gönderilen atamalara ilişkin 18 Bakanlar Kurulu kararını veto eden Cumhurbaşkanı Sezer 447 müşterek kararnameyi de imzalamadı. Sezer halen 22 müşterek kararnameyi işlemde tutarken, AK Parti hükümeti işlemi bir türlü sonlanmayan 37 kararnameyi de geri çekmek zorunda kaldı. Sezer sadece 2006'da atamalara ilişkin altı Bakanlar Kurulu Kararı ile 81 müşterek kararnameyi imzalamadı.

Sezer 2006'da TRT Genel Müdürlüğü için önerilen üç ismi de veto edince, TRT 2006 yılını genel müdürsüz geçirmiş oldu. Öte yandan görev süresi dolan MGK Genel Sekreterliği, Sermaye Piyasası Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı gibi görevlere henüz asaleten atama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber