Diyanet, 2 bin bayan hoca alacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2 bin kısmi zamanlı sözleşmeli bayan Kur'an kursu öğreticisi alacak. 2006-2007 eğitim-öğretim dönemi için 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere alınacak yeni öğreticilerle, yaz dönemi de dahil olmak üzere Kur'an kursu öğreticiliği açığını kapatmak amaçlanıyor.

Sözleşmeli bayan Kur'an kursu öğreticisinde en fazla kontenjan İstanbul (203), Ankara (180) ve İzmir'e (97) verilirken Şırnak, Edirne ve Tunceli'ye birer kontenjan ayrıldı. Ağrı ve Siirt'e ise kontenjan hiç verilmedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sözleşmeli çalışacak Kur'an kursu öğreticiliği için başvurular 4 Ocak'ta başlarken son müracaat tarihi 15 Ocak olarak ilan edildi. İstihdam edilecek personelde "Kur'an kursu öğreticiliği yeterlik belgesine sahip olmak, 2004 veya 2006 KPSS sınavlarından herhangi birine girmiş olmak, bayan olmak, ilahiyat fakültesi, ilahiyat meslek yüksekokulu veya ilahiyat önlisans, hafızlık belgesine sahip imam hatip lisesi ve imam hatip lisesi mezunu olmak" gibi şartlar aranıyor.

Başvurularda öncelik ilahiyat fakültesi mezunlarına verilirken fakülte mezunlarının yerleştirilmesi tamamlandıktan sonra boş kadrolara ilahiyat önlisans, imam hatip lisesi mezunu hafızlar arasından atama yapılacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin C bendine göre çalışacak sözleşmeli öğretici olmak isteyenlerin 15 Ocak 2007 tarihine kadar il müftülüklerine başvuru yapmaları gerekiyor. Diyanet, başvuru sahiplerinin sadece görev yapmak istedikleri il müftülüklerine başvuru yapmaları gerektiğini, birden fazla ile müracaat yapanların başvurusunun geçersiz sayılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber