Bakan Şener: Hepimiz Aleviyiz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın konferansında yaptığı konuşmada, Hz. Ali'nin davranışlarının tüm dünyaya mesaj olması gerektiğini söyledi. Şener, "Benim dinim ve mezhebim Hz. Ali'nin dini ve mezhebidir. Açıkçası hepimiz Aleviyiz" dedi.

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Hz. Ali'nin, sevgi, kardeşlik ve güven veren davranışlarının tüm dünyaya mesaj olması gerektiğini belirterek, "Benim dinim ve mezhebim Hz. Ali'nin dini ve mezhebidir. Açıkçası hepimiz Aleviyiz" dedi. Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından Hatay Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "Hz. Ali Gadiri Hum Bayramı ve Kardeşlik" adlı konferansta konuşan Şener Şener, şunları söyledi:

HOŞGÖRÜLÜ VE ADİLDİ

"Gönüllere kök salmış, adil, içimizden birisi olan Hz. Ali'nin yiğitliği, asaleti, yoksulluğu ve yardımseverliğiyle daima halkın içinde olması en büyük özelliklerindendi. Namaz kılarken, kendini zehirli kılıçla ağır yaralayan ve öldürmeye çalışan kişiye bile işkence yapılmaması, adil davranılmasını isteyecek kadar hoşgörülü ve adaletli bir insandı. İdealleri vardı. Hz. Muhammed dışında kimseye eğilmedi. Kimsenin boyunduruğu altına girmedi. İşte bu özelliklere sahip ve içimizden birisi olan, güçlü, iri ve diri olan Hz. Ali'nin etkisinde kalmamak mümkün değildir. O'nun hep mesajı barış ve huzur olmuştur. Buradan herkese ilan ediyorum: Benim dinim ve mezhebim, Hz. Ali'nin dini ve mezhebidir. Açıkçası hepimiz Aleviyiz."

AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK

Günümüzde insanların sürekli olarak birbirlerini eleştirdiklerini ve iyi niyetli davranmadıklarını ifade eden Şener, "Aynı gemide yaşayan, aynı kan, can ve çamurdan olan 73 milyonun ayrı ve gayrısı olmamalı. Hepimiz, ülkemizin gelişmesi için Hz. Ali'nin çizdiği yoldan, verdiği mesajlardan yararlanmalıyız" diye konuştu. Toplantıda söz alan Vali Ahmet Kayhan ile Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Hatay'da 3 semavi dinin mensuplarının barış içinde yüzyıllardır yaşadıklarını, Antakya'daki hoşgörünün, dünyaya örnek olması gerektiğini söylediler. EHDAV Vakfı Başkanı Ali Yeral, bu yıl Alevilerce kutsal olan Gadir-i Hum Bayramı'nı kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Biz içeriden ve dışarıdan büyük projelere imza atmış değerli hükümetimizden Heybeli Ada'da Ruhban Okulu'ndan önce yirmi milyonu aşkın Alevi'ye Ehl-i Beyt ve Caferi Fakültesi'nin açılmasını istiyoruz" dedi.

İkizi gibi

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AKP Hatay il binasında kendisine benzeyen otobüs şoförü 39 yaşındaki Mehmet Yıldırım'ı görünce şaşırdı. Bakan Şener, Yıldırım'la tokalaşarak, "İnsanlar çift yaratılırmış. Biz de çift yaratılmışız. Gerçekten birbirimize çok benziyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber