Bankamatik diplomata suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı'nda Hamit Şükrü Apaydın gibi yüzlerce ?Bankamatik Diplomat? olduğu ileri sürüldü.

Dışişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı'nda 2.Katip olarak görev alan Hamit Şükrü Apaydın'ın, 11 yıldır Bakanlığa uğramadığı ve bu süre içinde maaşını düzenli olarak aldığı iddia edilerek, Maliye Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık bünyesinde yüzlerce ?Bankamatik Diplomat? olduğu ileri sürüldü.

Dışişleri Bakanlığı bürokratlarından O.Ç, ?Diplomatik Bürokratlar? hakkında Maliye Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. O.Ç suç duyurusuna ilişkin dilekçesinde ?Dışişleri Bakanlığında yüzlerce diplomat işe gelmeksizin ?bankamatik diplomat' olarak devletimizden maaş almakta, sosyal ve güvenlik kuruluşlarından faydalanmakta ve kırmızı pasaportla ülke dışında keyif çatmaktadırlar? dedi.

Diplomat O.Ç, bu bankamatik bürokratlardan birinin de 2.Katip Hamit Şükrü Apaydın olduğunu ileri sürdü. O.Ç, ?Hamit Şükrü Apaydan 2.Katip olup, 1995 yılından beri Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı nezdinde görünmekte, 12 yıldan bu yana bir gün dahi Bakanlığa uğramamıştır. Kendisini 12 yıldan beri Bakanlıkta gören ve duyan yoktur. Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığında odası ve telefonu yoktur. Yani tam anlamıyla bir ?bankamatik diplomat'tır? dedi. O.Ç dilekçesinde şunlar yer aldı:

OLUMLU SİCİL YAZAN YETKİLİLER HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILSIN

?12 yıldır işe gelmeden 2'nci Katip Hamit Şükrü Apaydın'a maaş ödeyen, olumlu sicil tanzim eden Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı yetkilileri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını, gerekse Apaydan'a ödenen ücretlerin yasal faizleriyle birlikte ilgililerden tahsil edilmesini arz ediyorum.

Ayrıca, şu anda isimlerini yazmadığım veya yazamadığım diğer ?bankamatik diplomatlara' ödenen maaş ve yollukların keza yasal faizleriyle birlikte ilgililerden tahsil edilerek Hazineye gelir kaydedilmesini arz ve talep ediyorum.

Bu yasa dışı eylemlere çanak tutan ve göz yuman Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı yetkilileri ve sorumluları ile diğer mesullar hakkında TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca işlem yapılmasını Sayın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'dan bir T.C vatandaşı olarak saygılarımla arz ediyorum.?

1982'DE ADAY MEMURU OLARAK ALINDI

Hamit Şükrü Apaydın'ın Dışişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanlığınca hazırlanan diplomatik listedeki özgeçmişi ise şöyle:

?1956 Ankara doğumlu, bekar, 1982'de Konsolosluk Emlak ve Hudut Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak çalışmış ve 1983'de askerlik hizmeti nedeniyle ayrılmıştır. 1983'de Uluslar arası Kuruluşlar Dairesi'nde Aday Meslek Memuru, 3.Katip, 1985'de Abu Dabi Büyükelçiliği'nde 3.Katip, 2.Katip, 1986'da İkili Siyasi İşler Danışmanlığı'nda 2.Katip olarak çalışmış ve aynı yıl Devlet memuriyetinden çıkartılmıştır. 1995'de Personel Dairesi'nde 2.Katip olarak göreve başlamıştır. Halen Personel Dairesi'nde 2.Katip olarak görev yapmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber