SHÇEK'ten 'tecavüz' açıklaması...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü (SHÇEK) İstanbul Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde yaşanan ?tecavüz skandalı"nı talihsiz bir olay olarak değerlendirerek, olayın yargıya intikal ettiğini açıkladı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Yel Değirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde T.K'ya yapılan tecavüz olayı ile ilgili basında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada; İstanbul Yeldeğirmeni çocuk ve Gençlik Merkezi'nin çocuk yuvası ya da yetiştirme yurdu olmadığı belirterek, ?SHÇEK Genel Müdürlüğü ile İstanbul Valiliği, Kadıköy Belediye Başkanlığı, Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği ve İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda, sokakta yaşayan çocuklara yönelik yatılı hizmet sunmaktadır" denildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

?Emniyet görevlileri, psikologlar, sosyal çalışmacı ve önder çocuklardan oluşan mobil ekiplerce, sokakta tespit edilen çocuklar ikna edilerek veya kendi istekleri ile adım istasyonlarına yerleştirilmektedirler. İlk adım istasyonlarında ilk uyumları sağlanan ve madde bağımlılığı tedavisi gereksinimi bulunan çocuklar Sağlık Bakanlığı'na bağlı tedavi ünitelerine yerleştirilmektedirler. İkinci istasyon olarak Çocuk ve Gençlik merkezlerine alınmaktadır. Çocukların sosyal rehabilitasyonunu sağlamak amacı ile oluşturulan Yel Değirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi de ikinci adım istasyonlarındandır. Habere konu olan ve akranları tarafından istismar edilen T.K'nın tıbbı ve madde bağımlılığı tedavisi ile sosyal rehabilitasyonu sürdürülmektedir. Yaşanan talihsiz olay idari yönden incelenerek kurum tarafından yargıya intikal ettirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber