Hablemitoğlu ile görüşmek için araya bakan koymuşlar

Suikast sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu soruşturmasında ifade veren eski Bakan Halil Şıvgın, FETÖ'nün Hablemitoğlu ile görüşmek için kendisinden aracı olmasını istediğini, ancak bunu kabul etmediğini söyledi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Ekim 2016 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hablemitoğlu ile görüşmek için araya bakan koymuşlar
YÜKSEL TEMEL

Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturması Bürosu Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen'e tanık sıfatıyla ifade veren, Turgut Özal döneminin sağlık bakanlarından Şıvgın, firari Türkiye İmamı Mustafa Özcan ile eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın Hablemitoğlu ile görüşmek için kendisinden aracılık etmesini istediklerini belirterek, "Kabul etmedim. Yapıya ilişkin 'Köstebek' isimli kitabını yazıyordu. Kitabı engellemek istiyorlardı" şeklinde konuştu.

ZEKERİYA ÖZ DE LİSTEDE

Savcılık, 14 yıl önce gerçekleşen cinayete ilişkin soruşturmanın kimler tarafından kapatılmaya çalışıldığını da araştırıyor. Bu kapsamda, o dönem soruşturmada görev alan veya ismi geçenlerin listesi çıkarıldı. Listede en dikkat çeken isimlerse eski polis müdürleri Muharrem Durmaz ve Yurt Atayün, Kozmik Oda'da arama yapan savcı Şemsettin Özcan ve firari savcı Zekeriya Öz... Öz'ün 2007'de Hablemitoğlu'nun bilgisayarını incelemek için istediği ancak bilgisayarın gönderilmediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber