Eğitim-Sen: 165 bin öğretmene ihtiyaç var

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmen açığının 165 bin olduğunu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in açıkladığı 40 bin atamayla öğretmen açığının giderilemeyeceğini söyledi.

Dinçer yaptığı açıklamada, Bakan Çelik'in, "Şubat ayında 10 bine yakın atama yapılacağı ve bu yıl içinde de 40 bin öğretmen atamasının gerçekleşeceği, bu atamaların yaklaşık 20 bininin sözleşmeli öğretmen olacağı, diğerlerinin de tüm kamuya ayrılan kadronun içerisinden gerçekleşeceği" açıklamasına yanıt verdi.

Dinçer, Bakan Çelik tarafından açıklanan bu rakamlarla eğitimde yaşanan kadro açıklarının kapıtılabilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Dinçer, "Bugün eğitimde öğretmen açığı MEB rakamlarına göre 165 bindir ve bu açık bu yıl gerçekleşecek olan yaklaşık 20 bin öğretmenin emekliye ayrılması ile daha da büyüyecektir" dedi.

Atamaların yarısının sözleşmeli öğretmenler arasından yapılacak olmasını da eleştiren Dinçer, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının eğitim sorunlarını çözmek bir yana iş güvencesinden yoksun, düşük ücretlerle çalışma anlamına glediğini ifade etti.

Dinçer, halen atanmak için bekleyen 120 bin genç öğretmen adayı bulunduğunu vurgularken de, 2007 yılı içerisinde toplam 50 bin kadrolu öğretmen ataması yapılması gerrektiğini söyledi.

KESK'TEN ÇELİK'E GREVLİ TOPLU SÖZLEŞMELİ SENDİKA TEPKİSİ

Öte yandan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da yaptığı açıklamada, Bakan Çelik'in "Kamu çalışanları dünyanın birçok yerinde sözleşmeli istihdam edilmektedir. Hem daimi kadroda olup hem de grevli toplu iş sözleşmeli sendikal hak olmaz" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Tombul, "Sayın bakan açıkça aba altından sopa göstermektedir" dedi. Tombul, hükümeti esnek istihdama ve performansa dayalı, iş güvencesini ortadan kaldıran ve siyasal kadrolaşmayı yasallaştıran Devlet Memurları Kanun taslağını gündeme dahi getirmemeye çağırırken, aksi takdirde KESK olarak örgütlü gücü harekete geçirmekte her zamankinden daha kararlı olacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber