PKK ve FETÖ'nün yeni üssü Brüksel

AB'nin 15 Temmuz sonrası sergilediği iki yüzlü tutuma tepki gösteren AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Kandilleşen bir Brüksel, Pensilvanyalaşan bir Brüksel ile karşı karşıyayız. Zaten birliktelikleri aşikardı, netti. Artık gizlemiyorlar" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Ekim 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK ve FETÖ'nün yeni üssü Brüksel

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, özellikle 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrasında Avrupa'nın tutunduğu iki yüzlü tavrı eleştirerek, "Kandilleşen bir Brüksel, Pensilvanyalaşan bir Brüksel ile karşı karşıyayız" tespitinde bulundu. Terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın Avrupa'da "kirli bir algı" oluşturduğunun altını çizen Şahin, iki örgütün ortaklaşa hareket ettiklerine vurgu yaptı. Şahin, FETÖ ve PKK temsilcilerinin Brüksel'deki toplantıları birlikte izlediklerini belirterek, "Zaten birliktelikleri aşikardı, netti. Artık bunu çok fazla gizlemiyorlar da, ciddi bir işbirliği içerisine girmiş durumdalar" diye konuştu. İnsan Hakları Komisyonu Karma Parlamento Komisyonu, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Türkiye oturumuna katılan AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Star'a açıklamalarda bulundu.

TUTUMLARI UTANÇ VERİCİ

Ali Şahin, oturumda yaptığı konuşmada darbe girişimi gecesi neler hissettiğini de aktardığını belirterek "O gece hissettiğim en derin duygu utançtı. Bunun birinci sebebi Türkiye'nin böyle bir darbe teşebbüsünü hak etmediği noktasındaydı. İkinci utanç nedenimin ise, demokrasinin doğduğu, özgürlüklerin, insan haklarının doğduğunu düşündüğüm Avrupa'dan hiçbir sesin çıkmamasından dolayı çok derin bir utanç duyduğumu ifade ettim orada" diye konuştu.

Kendisine yöneltilen soruların ağırlıklı olarak darbecilerin, FETÖ mensuplarının açığa alınmaları, gözaltına alınmalarıyla ilgili olduğunu anlatan Şahin, özetle şunları söyledi:

BRÜKSEL KANDİLLEŞİYOR

"Soruların ardından ben de toparlamada bulundum. Dedim ki, bütün bu eleştirileri gördükten sonra Türk halkı sanki darbeyi durdurarak yanlış bir şey yapmış hissine kapıldım. Çünkü o kadar eleştirdiniz ki demokrasiyi, insan haklarını korumak adına tanklara çıkmış, hayatlarını kaybetmiş 241 kişinin haklarını nasıl koruduğumuzu kimse sormadı. Yaralanan 2000'i aşkın insan var, bunların haklarını nasıl savunuyorsunuz diyen olmadı, dedim. Meclis bombalandı, Cumhurbaşkanlığı, kamu kurumları bombalandı, demokrasiye saldırıldı ama sanki hiçbir şey olmamış gibi bu darbeci insanların haklarını savunuyorsunuz dedim. Keşke dedim son iki gün içinde öldürülen AK Partili siyasetçileri de burada gündeme getirebilseydiniz dedim.

ALGILARI KİRLENMİŞ

Avrupa'daki algı maalesef kirletilmiş bir algı. Uzun yıllardan bu yana FETÖ ve PKK mensubu kişilerin Brüksel'i merkez üs edinmeleri, bazı siyasetçileri finanse etmiş olmaları, Sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına sponsorluk yapmış olmaları, raporlara yine kaynak aktarmak suretiyle müdahale etmiş olmaları ciddi bir menfaat ilişkisi yaratmış durumda.

Sanki Brüksel gittikçe Kandilleşiyor, gittikçe Pensilvanyalaşıyor. Kandilleşen bir Brüksel, Pensilvanyalaşan bir Brüksel ile karşı karşıyayız. Parlamento'da TUSKON ve PKK temsilcilerinin olduğunu oradaki bazı sivil toplum temsilcilerinden öğrendim. Konuşmaları oldukça yakından takip ettiklerini gördüm. Zaten birliktelikleri aşikardı, netti. Artık bunu çok fazla gizlemiyorlar da, ciddi bir işbirliği içerisine girmiş durumdalar."

LÜTFİ KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber