Çubukçu: Yurtta 7 tecavüz yalan, sabıkalı hizmetlinin iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ?Kadıköy Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezinde bir yıl içerisinde 7 tecavüz vakasının yaşandığı? iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetede Uluslararası Sağlık Eğitim ve Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı olduğunu söyleyen Murat Çuhadar'ın iddialarına dayandırılarak yapılan haberde, ?7 çocuğun daha son bir yıl içinde Kadıköy Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezinde tecavüze uğradığı ve bu çocuklara ilişkin bilgilerin kendisine iletilmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığının? ifade edildiğini belirtti.

Yapılan araştırmada, Murat Çuhadar'ın geçmiş yıllarda Florya Çocuk ve Gençlik Merkezinde hizmetli olarak çalıştığı ve çocuklara şiddet uygulaması nedeniyle işten çıkarıldığının tespit edildiğini vurgulayan Çubukçu, ?Çuhadar'ın iddialarına ilişkin herhangi bir bilgi hiç bir şekilde tarafıma iletilmediği gibi, kurumda bir yıl içerisinde 7 tecavüz vakasının yaşandığı iddiası da yalandır? dedi. Bakan Çubukçu şunları kaydetti:

?Merkezde, 2006 yılında sadece bir vaka meydana gelmiştir. Bu da son yaşanan, hali hazırda yargılama süreci devam eden iki çocuğun bir çocuğa tecavüz ettiği iddiasıdır. Bu olay sonrası kuruluş idaresi derhal harekete geçmiş ve adli süreci başlatmıştır. Olayda mağdur durumda olan çocuk, adli tabiplik tarafından gerekli tıbbi tetkikler yapıldıktan sonra il müdürlüğümüz tarafından başka bir kuruluşa nakledilmiş, diğer iki çocuk da hakim tarafından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmiştir.

Yurt Müdür Yardımcısı Hakan Albayrak'ın mesai saatlerinde porno sitelerine girdiği iddiası ise asılsız olduğundan, Hakan Albayrak tarafından Abdüsselam Polat hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş olup, yargı süreci devam etmektedir.?

Çubukçu, haberde konu edilen merkezin de bir çocuk yuvası ya da yetiştirme yurdu olmadığını belirterek,1998'den bu yana SHÇEK Genel Müdürlüğü ile İstanbul Valiliği, Kadıköy Belediye Başkanlığı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği ve İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komitesi arasında imzalanan protokolle sokakta yaşayan çocuklara yönelik yatılı hizmet sunan bir merkez olduğunu kaydetti. Merkezden, sokakta yaşayan, şiddet gören, tacize, istismara maruz kalmış ve madde kullanımı gibi olumsuz alışkanlıklar edinmiş çocukların yararlandığını bildiren Çubukçu, şunları ifade etti:

?Çocukların yoğun olarak yaşadığı davranış bozukluğu ve madde bağımlılığı tedavilerinden sonra, çocuklarımıza yönelik sosyal rehabilitasyon çalışmaları, merkezde ilgili tüm sektörlerin iş birliğiyle yürütülmektedir. Sağlıklı bilgiler alınmadan bu tür konularla ilgili yalan haberler yayınlamak toplumda infial uyandırmaktadır. Bakanlığım, bugüne kadar tüm iddiaları ciddiye almış, kararlılıkla olayların üzerine gitmiş ve yasal süreçler başlatmıştır. Hiçbir araştırma ve sorgulamaya gerek duymadan, tarafımızdan bilgi almadan, tek taraflı alınan bir iddianın gerçekmiş gibi gazete manşetlerine taşınmasını gazetecilik meslek ilkeleri anlamında doğru bulmadığımı ve büyük bir üzüntüyle karşıladığımı belirtirim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber