FETÖ'cülere beş kıtada kaçacak yer yok

Türkçe, Türk okulları, Türk kültürünü kullanarak dünyada etkisini artıran örgütün elinden bu silahlar alınacak. Yunus Emre Enstitüsü koordinesinde Latin Amerika'dan Afrika'ya 5 kıtada 43 merkez açılacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ekim 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cülere beş kıtada kaçacak yer yok

Hakkı Kurban

Darbe girişimi sonrası FETÖ'ye karşı yurt içi ve yurt dışında yoğunlaşan mücadeleye "Yunus Emre" vizyonu geliyor. Hükümet, ilgili bakanlıkların çalışmalarına ek olarak beş kıtada, beş kuruluşla seferberlik başlattı. FETÖ'nün "Türkçe", "Türk okulları" ve "Türk kültürü"nün gücünü kullanarak yaptığı propagandayı etkisiz bırakacak çalışma kapsamında, Latin Amerika'dan Afrika'ya, İskandinavya'dan Orta Asya'ya kadar Yunus Emre Enstitüsü merkezleri açılması kararlaştırıldı.

43 MERKEZ AÇILACAK

FETÖ'ye karşı; Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, Yurtdışı Türkler Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordineli bir çalışma yürütecek. Yunus Emre Enstitüsü, 7 yılda, 39 ülkede 46 kültür merkezi kurmuştu. Bu çalışma hızlanarak, 3 yılda 5 bölgeye 43 merkez daha açılması kararlaştırıldı. Kültürden sanata, Türkçe öğretiminden kitaplara kadar yürütülecek çalışmalarla, FETÖ'nün bu alanlardaki etkinliğinin de kırılması hedefleniyor.

HIZLA TEŞKİLATLANILACAK

Enstitünün halen Amerika kıtasında iki merkezi bulunuyor. Bunlardan biri ABD'nin Maryland, diğeri de Brezilya'nın Sao Paulo kentlerinde. Üç yıl içinde 9 merkez daha açılacak. Gülen'in kaçma ihtimali olduğu belirtilen Kanada'nın Montreal ve Toronto bölgelerinde de merkez kurulacak. Başbakan'a sunulan raporda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Latin Amerika'da çok sevildiği belirtildi. Bu da temas kurulması açısından büyük fayda sağlayacak" ifadesi kullanıldı.

Listede Rusya da var, Israil de

Latin Amerika'nın yanı sıra, Avrupa'da da İskandinav bölgesine özel önem verilecek. İsveç'ten Norveç'e, Finlandiya'dan İskoçya'ya kadar İskandinav ülkeleri de listede yer alıyor. Türkiye'nin ilişkilerini normalleştirdiği İsrail'in başkenti Tel Aviv ile Rusya'nın St. Petersburg kentine merkez kurulacak. Asya ülkelerinde de hızlı bir yapılanmaya gidilecek. Örgüte finans sağlayan ve ülke imamı olarak adlandırılan birçok isim firari durumda. Bu isimlerin bir çoğu Amerika ve afrika ülkelerinde bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber