Gaziantep'te şehit olan 3 polisin ailesine acı haber verildi

Operasyonda şehit olan polis memuru Hüseyin Cengiz, polis memuru Yaşar Polat ve polis memuru İlhan Güleç ailesine acı haber verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2016 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'te şehit olan 3 polisin ailesine acı haber verildi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan teröristlerin kendilerini patlatması sonucu şehit olan polis memuru Hüseyin Cengiz'in Osmaniye'deki ailesine acı haber ulaştı.

İki çocuk babası olan Cengiz'in (50) şehadet haberi, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesine bağlı Sazlık Mahallesi'nde oturan annesi Necmiye (84) ve babası Mehmet Cengiz'e (87) ilçe kaymakamı Mehmet Maraşlı ve il emniyet müdür yardımcısı Murat Baz tarafından verildi.

Acı haberi alan anne Necmiye Cengiz, fenalık geçirdi. Acılı anne, sağlık görevlileri ve eve gelen yakınları tarafından sakinleştirildi.

Anne Necmiye Cengiz, "Oğlum her gün operasyona giderken arar dua isterdin. Bugün neden arayıp dua istemedin oğlum. Neden bugün sesini duyurmadın bana oğlum" diyerek gözyaşı döktü.

Kore gazisi olan baba Mehmet Cengiz, metanetini korumaya çalıştı.

Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, yakınları taziyeleri kabul etti.

Bu arada, Osmaniye 7 Ocak Mahallesi'nde oturan şehidin eşi Filiz, çocukları Aytekin ve Merve Necmiye Cengiz'in de acı haber üzerine olayın yaşandığı Gaziantep'e gittiği öğrenildi.


Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Yaşar Polat'ın Kilis'teki ailesine acı haber ulaştı.

Şahinbey ilçesindeki bir evde teröristlerin saklandığı ihbarı üzerine belirlenen evde çalışma yapıldığı sırada terör örgütü DEAŞ üyesinin kendisini patlatması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Polat'ın Polateli ilçesindeki baba ocağına acı haber verildi. Şehidin babası Sedat ve annesi Emine Polat, gözyaşlarına hakim olamadı.

Polat'ın babaevine Türk bayrağı asıldı. Ailenin komşuları, akrabaları ve yakınları taziye için eve gelmeye başladı.

Şehidin 2 yıldır Şırnak'ta görev yaptığı ve yaklaşık 2 ay önce Gaziantep'e tayin olduğu öğrenildi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan teröristin kendisini patlatması sonucu 3 polis memuru şehit olmuş, 5 polis memuru ve 4 Suriyeli olmak üzere toplam 9 kişi yaralanmıştı.


GAZİANTEP'te hücre evine düzenlenen baskın sırasında IŞİD'li teröristin kendisini patlatması sonucu şehit olan polislerden 40 yaşındaki İlhan Güleç'in Kahramanmaraş'taki baba evine ateş düştü. Onikişubat Mahallesi'ne oturan şehidin ailesi, acı haberi alınca Gaziantep'e gitti. Haberi duyan komşuları apartmana dev Türk Bayrağı astı. Ailenin komşuları, şehit polisin yaklaşık 6 ay önce Güneydoğu'da görev yaparken PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralandığını ve tedavisinin ardından taburcu olup Gaziantep'te göreve başladığını söyledi. Evli ve 2 çocuk babası şehit İlhan Güleç'in cenazesi, yarın öğle vakti Kahramanmaraş'ta düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber