Yeni asgari ücrete iptal davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2007 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halkın Kurtuluş Partisi, bu yıl için belirlenen asgari ücrete ilişkin Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararı ve Asgari Ücret Yönetmeliğinin iptali istemiyle Danıştayda dava açtı.

Danıştay önünde toplanan Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri, çeşitli sloganlar attılar.

Genel Başkan Yardımcısı Metin Bayyar, burada yaptıı açıklamada, 2007 yılı için belirlenen asgari ücretin, işçi ve emekçileri bir kez daha sefalete sürükleyeceğini savundu.

Bayyar, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 605 YTL 22 YKr YTL, yoksulluk sınırının bin 977 YTL 41 YKr olduğunu ifade ederek, asgari ücret olarak belirlenen 403 YTL ile bir işçi ailesinin nasıl geçineceğini sordu.

Açlık sınırının altında asgari ücret belirlenmesinin "halk düşmanlığı" olduğunu söyleyen Bayyar, asgari ücretin belirlenişinin, Anayasa'nın "sosyal hukuk devleti" ilkesine, BM İnsan Hakları Bildirgesine, Uluslararası Çalışma Örgütü Anayasası ve kabul ettiği sözleşme hükümlerine aykırı olduğunu iddia etti.

Bayyar, asgari ücretin normal geçim endeksinden, şu andaki rakamla günlük net 50 YTL'den aşağı düşmemesi gerektiğini ifade ederek, asgari ücretin halk örgütlerince belirlenmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber