Ankara'da Başbakan'a suikast paniği

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın konvoyu Ulus'tan geçerken silah sesleri duyulunca korumalar alarma geçti. Silahın kurusıkı olduğu, silahlı kişinin de öğretmen olan kızını taciz eden okul müdürünü ve müdürün akrabası milletvekilini protesto ettiği anlaşıldı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın makam aracının bulunduğu konvoy önceki gün Ulus Meydanı'ndan geçtiği sırada art arda gelen kurşun sesleri korumalarda suikast paniğine yolaçtı.

Olay önceki gün saat 10.15 sıralarında meydana geldi. Başbakan Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı için Başbakanlığa gitmek üzere Ulus Meydanı'ndan geçtiği sırada art arda silah sesleri duyuldu. Köy Hizmetleri'nden emekli ve Ordu'nun Perşembe İlçesi'nden Ankara'ya gelen Salih Aydın (60) adlı vatandaş belindeki silahına davranarak havaya ateş etmeye başladı. Aydın havaya tam 25 el ateş açtı. Ankara'nın en merkezi yerinde Başbakan Erdoğan'ın da geçtiği sırada bir anda meydana gelen olay, bölgede görev yapan polisler arasında da büyük paniğe neden oldu. Bu sırada Başbakan'ın aracı da duraksamadan büyük bir hızla olay yerinden uzaklaştı.

VEKİLİN YEĞENİ

Havaya silah sıkan Salih Aydın'a trafik polisleri müdahale ederek gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde iki kızı olduğunu anlatan Salih Aydın ?Kızlarımdan biri hemşire ama işsiz. Diğeri de Doğu'da öğretmen. Tayinini Ordu'ya yaptırmak istiyor. Kızımın görev yaptığı okulun müdürü kendisine yardımcı olabileceğini söylemiş. Ancak daha sonra kızımı taciz etmiş. Okul müdürü bir milletvekilinin de yeğeni. Ben Meclis'e hem milletvekiline yeğenini şikayet etmek, hem de kızlarımın işini yaptırmak için gittim. Ama milletvekili benimle görüşmek istemedi' dedi. Meclis'te milletvekili ile görüşemeyince sinirlendiğini anlatan Salih Aydın ?Dikkat çekmek için yanımdaki kurusıkı tabancayı ateşledim. Benim Başbakan'ın geçeceğinden haberim yoktu' dedi. Aydın tutuklanarak cezaevine kondu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber