Erdoğan: Enerji ihalesi iptali yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enerji ihalesi iptalinin söz konusu olmadığını bildirerek, "Enerji ihalesinin iptali diye bir ifadeyi Tayyip Erdoğan olarak hiçbir yerde kullanmadım ve hiçbir arkadaşımızın kullanmasına da müsaade etmedim. Böyle bir şey yok" dedi.

Erdoğan, AK parti Genel Merkezi'nde düzenlenen İl Başkanları Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada,enerji dağıtımı özelleştirilmesine ilişkin haberleri anımsattı. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yok efendim iptal edildi, yok seçim ekonomisi... Kimse hedef saptırmaya çalışmasın. Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum; Ülkenize olan sevginizi lütfen bizim söylediklerimizle ifade edin. Bir defa, enerji ihalesinin iptali diye bir ifadeyi Tayyip Erdoğan olarak hiçbir yerde kullanmadım ve hiçbir arkadaşımızın kullanmasına da müsaade etmedim. Böyle bir şey yok."

Enerji özelleştirmesi konusunda bir ertelemenin söz konusu olduğunu, herşeyden önce enerji nakil hatlarındaki havai hatların yer altına alınmasını teknik bir mecburiyet olarak gördüklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşte bunu sözleşmeye koysanız, bunu özel sektör yapsa bu esnada kesintiler, şunlar bunlarla ülkenin başına gelecek olanların endişesini taşıyorum. Şu anda bu işi götüren taşıyan bir sistem var. Bu sistemle biz hatları yer altına aldıkça o bölgenin kesinlikle özelleştirme kapsamı içerisinde ihalesini yapacağız."

Bugüne kadar bu konuda 800 trilyon lira bir harcama yapıldığına işaret eden Erdoğan, bu havai hatların, şebekelerin tamamen yer altına alınmasını, hem çirkin görüntülerden hem de kayıp ve kaçaklardan kurtulmak istediklerini söyledi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın AK Parti tarafından değişik illerde bilboardlara asılan afişlere ilişkin eleştirilerine de şu yanıtı verdi:

"Çok ilginç ama maalesef bu ifadelerden kurtulamıyor. Çirkin bir alışkanlık. Nedir o ? (Bayram değil, seyran değil bu afiş nereden çıktı?) Bayram günlerini de şaşırmış. Tabi Sayın Baykal, belki haberiniz olmayabilir ama onlar bayram afişiydi. Bayram afişi Sayın Baykal, bayram afişi...

Okuma-yazma bilenler zaten onun altında Kurban Bayramını kutladığımızı, yeni yılı kutladığımızı gördüler, görüyorlar. Biz orada bu kutlamayı yaptık, yoksa milletimizle bayramlaşmak için de kendilerine mi soracaktık? Oradan icazet mi alacaktık?

Sonra diyor ki, (Bu afişler Türkiye'nin bir bölümünde var bir bölümünde yok). Sayın Baykal, sizin bayramdan bile haberiniz yokken bu afişin hangi illerde olduğunu nereden biliyorsunuz? Sizi fena halde yanıltmışlar. Ayrıca kimsenin aklına gelmeyecek böyle bir ayrım yaparak bölücülük yaptığınızın farkında mısınız?"

Erdoğan, doğudan batıya, kuzeyden güneye bilboard bulunan bütün illere bu afişlerin asıldığını belirterek, "Bayrakla ilgili yaklaşımımıza gölge düşürmek isteyen zavallılar var, şuursuzlar var, nasipsizler var. 'Bir başbakan böyle konuşur mu?' Evet, bayrağının önünde duran bir Başbakan... Bir genel başkana farklı yaklaşımlar içerisinde olanlara böyle konuşulur" dedi.

Bu yaklaşım tarzını AK Parti camiası, Başbakan ve Genel Başkan olarak kabullenmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yargı ne karar verir beni ilgilendirmez. Bizim durduğumuz yer bellidir. Türk bayrağını bir istismar aracı olarak kullanmak veya kullandığımızı ifade etmek, bu denli densizliğe düşenlere verilecek cevaplar var. Bunu, ülkenin dört bir yanında vereceğiz, vermeye de devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber